Hlavní obsah

On-line hry: souboj o 150 000 dolarů je za námi

Novinky, Michal Sztemon

V daleké Číně se v průběhu března a dubna uskutečnil turnaj WEG Masters 2006, v němž se nejlepší světoví hráči Counter-Striku a Warcraftu III utkali o finanční prémie ve výši takřka 150 000 amerických dolarů. Kdo byl nejlepší? I to se dozvíte v dnešním článku o on-line hrách, nechybějí ani další informace z domova i ze světa.

Článek

Novinky z domova

  • V Brně se uskutečnilo velké finále turnaje studentů středních škol ve hře Starcraft: Broodwar - Student Cyber Games. Nejlépe se dokázal připravit David Raszka (CDS)Energy), který ve finále porazil Tomáše Pospíšila (CDS)PredY) v poměru 3:1 na zápasy.
  • Vítězem NFS: Most Wanted Challenge Cupu na portálu GameZone se stal předturnajový favorit |bmk|Queen, když ve finále porazil SkyR|Algidu. Nedávný vítěz MČR škol v této hře KoRnCZ se musí spokojit s bojem o bronz, kde vyzve |bmk|Ondraziga.
  • Síť heren AMD PG Cyber Café se opět rozroste. Na 1. červen je naplánováno otevření největší počítačové herny v ČR a SR - hráči z Brna se můžou těšit na 80 zbrusu nových počítačů. Více informací a soutěž o volné hodiny v herně najdete na ProGamers.
  • Českomoravský svaz progamingu představil novou koncepci - nyní dělí hráče do tří kategorií (zlatá, stříbrná a bronzová), tomu jsou přizpůsobeny i budoucí herní turnaje. Ke dvěma základním úrovním stačí registrace, "zlatí" členové musí zaplatit poplatek ve výši 100 Kč/rok.

Medailisté turnaje Student Cyber Games 2006.

Foto: www.studentcybergames.com

Novinky ze světa

  • Český hráč nEph^krysa, domácí jednička ve hře Quake 4, se stále častěji prosazuje i na mezinárodní scéně. V turnaji Excello Invitational Cup po dobrých výkonech vybojoval bronzovou příčku, lepší než on byli pouze dva borci z týmu Tek-9.
  • Německé Counter-Strike týmy mousesports a Alternate aTTaX se rozhodly odstoupit z prestižního ClanBase EuroCupu a pro příště velmi zvažovat svou účast v online ligách jako takových. Důvodem je hlavně nabitý program klanů na domácí německé scéně.
  • Velké finále 9. ročníku týmové soutěže WC3L ve hře Warcraft III se uskuteční v německém Oberhausenu 23.-24. června. Jistou účast již mají týmy 4Kings a mYm, o další dva sloty si zabojují World Elite, play.it, SK-Gaming a NiP. Vítězný tým mezi své hráče rozdělí prizemoney 10 000 euro.
  • Pomalu se blíží turnaj Electronic Sports World Cup, který se odehraje v Paříži na přelomu června a července. Lokální kvalifikace již proběhly např. v Dánsku či Finsku, Česká republika letos své zastoupení na ESWC mít nebude.

Pařížská hala Bercy v době konání ESWC, jak si ji představují pořadatelé.

Zdroj: www.esworldcup.com

WEG Masters 2006 - triumf Číňanů i Evropanů

V Číně se v průběhu letošního jara uskutečnil turnaj WEG Masters 2006, který navazuje na tři loňské úspěšné sezóny. Zatímco loni se v rámci WEG mohl představit každý, kdo si vybojoval účastnické místo v některém z kvalifikačních turnajů, letos organizátoři pozvali pouze úspěšné z loňska. Skladba her zůstala beze změn, diváci se tak mohli těšit na týmovku Counter-Strike a strategii Warcraft III.

Jak už je naznačeno v titulku článku, šlo o poměrně lukrativní turnaj, v němž bylo rozděleno přesně 144 000 dolarů, z čehož si takřka polovinu (70 000 USD) ukrojil nejlepší CS tým. Titul z poslední sezóny obhajovali čínský Counter-Strike tým wNv a korejský W3 hráč Moon, ti patřili mezi favority i letos.

Counter-Strike:

Mimořádně vyrovnaný turnaj pro 8 nejlepších týmů světa přinesl překvapení již v základních skupinách, kde neuspěli SK-Gaming ani jejich odvěcí rivalové z týmu NoA. Do semifinále postoupily oba asijské klany (wNv z Číny a Project z Jižní Koreje) a také compLexity reprezentující USA. V rozhodujících momentech předvedli výborný výkon wNv a po zásluze obhájili titul, když ve finále doslova rozstříleli compLexity.

1. místo: wNv (Čína) - 70 000 USD

1. místo: wNv (Čína) - 70 000 USD2. místo: compLexity (USA) - 20 000 USD

3. místo: Project (Jižní Korea) - 8 000 USD

Warcraft III:

Ani ve Warcraftu III nebyl žádný prostor pro hráče mimo světovou špičku. Z osmi účastníků byli hned čtyři z Koreje, mezi nimi i obhájce titulu Moon. Vyrovnanost ještě potvrdil výsledek v jedné ze základních skupin, kde spolu tři soupeři sehráli rozstřel o postup do semifinále. V něm kraloval Francouz 4K^ToD a ve své jízdě už se nezastavil. Porazil Skye i svého klanového kolegu Grubbyho a poměrně překvapivě zvítězil.

1. místo: 4K^ToD (Francie) - 20 000 USD

1. místo: 4K^ToD (Francie) - 20 000 USD2. místo: 4K^Grubby (Nizozemsko) - 7 000 USD

3. místo: WE.Sky (Čína) - 2 000 USD

I když byl počátek letošního WEG Masters poměrně rozpačitý a nevědělo se, zda a kdy se vůbec bude hrát, nakonec vše dopadlo dobře a vypadá to, že asijské klany definitivně prokazují svou třídu v Counter-Striku. Naopak ve hře Warcraft III triumfovali jediní zástupci Evropy v turnaji, až za nimi skončil nejlepší domácí hráč Sky. Další sezóna WEG zatím nebyla oznámena, ale o všem budeme v pravý čas informovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám