Hlavní obsah

Intel uvede novou značku vPro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Intel začne v druhé polovině roku do ČR dodávat podnikové počítače vybavené novou technologií vPro. Jedná se o platformu vytvořenou speciálně pro podniky a firmy z oblasti informačních technologií, uvedla firma.

Článek

Osobní počítače s technologií Intel vPro budou vybaveny dvoujádrovým procesorem s architekturou Intel Core. Systémy s logem vPro bude Intel nabízet vedle stávajících značek jako jsou Centrino pro mobilní počítače nebo Viiv pro domácí zábavu. [celá zpráva]

Technologie Intel vPro zahrnuje druhou generaci technologie Intel AMT (Active Management Technology), která pomáhá se správou, inventarizací, diagnostikou a opravami PC, a to včetně případů, kdy je počítač vypnutý, zhroutil se operační systém nebo došlo k chybě pevného disku. Druhá generace Intel AMT také podle Intelu umožní izolovat počítačovým virem napadený přístroj, současně upozorní IT oddělení na zachycené riziko.

"Tato technologie znamená pro stolní PC výrazný skok vpřed, jednoduše řečeno, nabízí firmám dosud nevídané možnosti zabezpečení a správy," uvedl William A. Swope, vicepresident Intelu.

Podporu technologie Intel vPro na příští rok přislíbila celá řada společností, jmenujme například Adobe, Cisco, Computer Associates, Hitachi JP1, HP OpenView, LANDesk, Lenovo, Microsoft, Novell, SAP, Skype, StarSoftComm či Skype.

Firma Intel je největším výrobcem mikroprocesorů na světě. Její procesory v současnosti pracují přibližně v 90 procentech počítačů. Firma začátkem roku oznámila změnu 37 let starého loga a sloganu Intel Inside (Intel uvnitř) na Leap Ahead (skok kupředu). [celá zpráva

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám