Hlavní obsah

Téměř 1TB na zálohovacím zařízení

Novinky, www.dailytech.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hitachi-Maxell představila nové vysokovýkonné zálohovací zařízení na bázi DVD. Jeho kapacita dosahuje témeř 1TB, a to díky speciální cartridge pracující s extrémně tenkými disky.

Článek

Disky DVD, které by byly skryty v cartridge, by zvětšily rozměry zálohovacího stroje nad neunesitelnou hranici. Instalovány jsou tak speciální DVD o tloušťce 92 mikrometru, která nemají dvě vrstvy, ale jsou oboustranné. Ve cartridgi je jich narovnáno 200 a celková kapacita dosahuje 940GB.

I přes tuto jistě zajímavou hodnotu je velikost cartridge na více než zajímavých rozměrech: 6,5x13,3x16,1 mm. Cartridge bude umístěna v čtecím/zapisovacím systému, který rozměry zvětšuje.

Celá technologie SVOD (Stacked Volumetric Optical Discs) by měla být k dispozici na trhu  pro podniky, kde je třeba zálohovat velké objemy dat. Na trhu se objeví v prvním čtvrtletí roku 2007. Cena zatím nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám