Hlavní obsah

Nové počítače Sony připomínají spíše televize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská společnost Sony představila v polovině týdne novou řadu stolních počítačů Vaio L, které spíše než PC připomínají televizi. Jejich nezbytnou součástí je rozměrná širokoúhlá obrazovka a TV tuner.

Článek

Úspěch společnosti Sony na trhu s osobními a přenosnými počítači zaznamenává velké výkyvy. V současnosti na tom není PC divize Sony obzvláště dobře - o její výrobky je malý zájem. Firma se proto snaží dostat do počítačů prvky ze segmentu, v němž je úspěšná - tedy v prodeji televizí.

Do přístrojů linie L proto firma zabudovala jak širokoúhlou obrazovku, tak televizní tuner, nechybí ani možnost nahrávání vybraných pořadů. V mnohém se tak tato zařízení podobají například modelů společnosti Acer [celá zpráva] nebo Toshiby [celá zpráva].

Představený model Sony VGC-LA je postaven kolem 19" monitoru (uhlopříčka 48,3 centimetrů) s rozlišením 1680 x 1050 pixelů. Systém pohání dvoujádrový čip Intel Core Duo s frekvencí 1,66GHz. Do útrob počítače se vešlo také 512MB operační paměti a 200GB pevný disk. Z šasi přístroje vykukuje integrovaná videokamera a DVD vypalovačka.

Cena nových počítačů Vaio L začíná na 1400 dolarech (téměř 34 000 korun). Na japonský trh se tyto přístroje dostanou koncem dubna. Kdy se objeví na zámořském či evropském trhu zatím firma nesdělila. 

Reklama

Související témata:

Související články

Acer se vytáhne s HD DVD notebookem

Čtvrtý největší výrobce osobních počítačů Acer se v květnu představí s novým notebookem, který kromě širokoúhlého 20" displeje (uhlopříčka téměř 51 cm) nabídne...

Výběr článků

Načítám