Hlavní obsah

On-line hry: Problémy hráčů v Číně

Novinky, Michal Sztemon

Příští týden měla odstartovat čínsko-korejská liga WEG Masters, v níž si nejlepší CS a W3 hráči mohli přijít na 140 000 dolarů. Proč měla? Protože 5 dní před začátkem vydali organizátoři tiskovou zprávu o odkladu soutěže a nyní se čeká co bude dál. V článku samozřejmě nechybí ani výsledky turnaje v Rýmařově a další info z domova i ze světa.

Článek

Novinky z domova

  • Kvalifikačními boji ve hře Pán prstenů: Bitva o Středozem 2 bylo zahájeno Mistrovství ČR základních a středních škol. Tyto kvalifikace se uskutečnily ve 30 hernách sítě PG Cyber Café, zapojilo se do nich 60 škol. Příští týden se uskuteční kvalifikace ve hře NFS: Most Wanted, 20. dubna je pak na programu finále v Praze.
  • Úspěšný slovenský Counter-Strike tým fu.sk, vítěz finále MČR v PC hrách 2005 a účastník WCG 2005, se připojil k multihernímu klanu NecroRaisers spolu s CS: Source a Call of Duty divizemi. NR tak po dlouhé době získali pod svá křídla skutečně kvalitní CS sekci, ex-tým fu.sk by se měl představit na LAN akcích i mimo ČR.
  • Vítězem čtvrtého turnaje v rámci GameZone soutěže o snídani s finalistkami České Miss se stal hráč NHL 06 Hunter_SS. Ten v poslední době prokazuje opravdu dobrou formu, zvítězil i na mezihernovém PGCC turnaji v únoru a za odměnu posnídal s Radkou Buchtovou.
  • Jak jste se dozvěděli minule, formuje se česká reprezentace ve Warcraft III módu DotA, jejímž prvním úkolem bude utkání se Slovenskem. Na stránkách ProGamers byli zveřejněni kandidáti, vše se rozstřihne 22.-23. dubna, kdy tito spolu sehrají pár zápasů.

Vítěz NHL 06 turnaje Hunter_SS s finalistkou České Miss Radkou Buchtovou.

Foto: www.gamezone.cz

Novinky ze světa

  • LAN liga WEG Masters měla odstartovat už příští týden v Číně, nyní vše vypadá, že si ještě chvíli počkáme. Některé týmy již byly na cestě do místa konání, organizátoři ale pouhých 5 dní před začátkem oznámili, že nemají vyjasněna některá stanoviska se zástupci čínské vlády a že se začátek bojů musí odložit? Na kdy? Zatím není známo.
  • Známý americký portál GotFrag vydal svůj pravidelný žebříček nejlepších světových Counter-Strike klanů. V něm na prvním místě figurují Švédové z týmu SK-Gaming, za nimi se drží čínský klan wNv a Američané compLexity. Žádný český tým od dob starých nEph (NR, ACT) do pořadí nezasáhl.
  • Podobný žebříček, tentokrát pro evropské pořadí Call of Duty 2 týmů, sestavuje portál Tek-9. V něm vede německý Team Speedlink těsně následovaný Trademark Gamers - oba týmy se utkaly ve finále ClanBase EuroCupu. Němci jsou i na třetí pozici, a to díky klanu Doubleslash.
  • Letošní ročník European Nations Championship byl rozlosován, česká reprezentace se účastní všech tří soutěží - CS, W3 i FIFA. Los přisoudil velmi nepříjemné soupeře hráčům CS i W3, naopak FIFA reprezentace by mohla postoupit. Finále soutěží o 50 000 euro se uskuteční v srpnu na Games Convention v Německu.

Nejlepší CS tým světa - švédští SK Gaming.

Foto: www.esreality.com

Turnaj Rýmařov Spring 2k6 je za námi

Již posedmé se v severomoravském městečku Rýmařov uskutečnil velký LAN turnaj, nyní s názvem Rýmařov Spring 2k6. Ten byl (tradičně) zaměřen na strategické hry Starcraft: Broodwar a Warcraft III a přihlásilo se do něj 250 hráčů nejen z České republiky, ale i ze Slovenska, Polska a dokonce i ze Švédska a Řecka. Turnaj byl pořádán pod záštitou Českomoravského svazu progamingu, organizátorům se podařilo získat podporu významných partnerů (např. Canon, LEVI International či Sapphire), a tak se hrálo o velmi slušné ceny.

Určitě nejen ty přilákaly hráče, "Rymák" se vyznačuje pohodovou atmosférou a řada účastníků se sem znovu vrací. Tentokrát hráčům přálo počasí, ale začátek soutěží byl posunut z důvodu konání tanečního kurzu v místním kulturním domě (právě tam se LANka konala). Některé turnaje se tak budou teprve dohrávat, zřejmě za asistence internetové televize PG24.

Nejvýznamnějším turnajem byl bezesporu ten ve Starcraft: Broodwaru, kde se sešla velmi slušná konkurence. Některým českým hráčům (ACT-Dark_Caleb) se příliš nevedlo, jiní zahráli dobře (CDS)Gantrior), na stupíncích vítězů má Česká republika jen jedno místo. V dohrávaném finále se totiž utká právě Gantrior se švédským hráčem BW-Mireille, bronz bere polský reprezentant SunCow.

Výsledky BW 1v1 turnaje:

Výsledky BW 1v1 turnaje:1. místo: BW-Mireille (Švédsko) / CDS)Gantrior (ČR) - fotoaparát Canon + 9000 Kč

Výsledky BW 1v1 turnaje:1. místo: BW-Mireille (Švédsko) / CDS)Gantrior (ČR) - fotoaparát Canon + 9000 Kč2. místo: BW-Mireille (Švédsko) / CDS)Gantrior (ČR) - Sapphire X1600PR + 3500 Kč

3. místo: mYm.SunCow (Polsko) - 2500 Kč

V pořadí významnosti na druhém místě byl turnaj ve hře Warcraft III. Tady sice výrazné zahraniční hvězdy chyběly, ale sešla se prakticky kompletní domácí špička + pár kvalitních polských hráčů, a tak i zde bylo na co koukat. Jednoznačným favoritem (a pozdějším vítězem) se stal nejlepší český hráč Giacomo z AMD Cyber Teamu. Spolu s ním se do finále probojoval jeho věčný rival Hum4nic, ale nakonec na Giacoma nestačil a skončil druhý. Třetí pozici obsadil hráč nového squadu NecroRaisers - H34d_Hunt3r, až za ním skončil nejlepší z Poláků - Lysy.

Výsledky W3 1v1 turnaje:

Výsledky W3 1v1 turnaje:1. místo: ACT-Giacomo (ČR) - 5000 Kč voucher LYNX + 6000 Kč

Výsledky W3 1v1 turnaje:1. místo: ACT-Giacomo (ČR) - 5000 Kč voucher LYNX + 6000 Kč2. místo: Hum4nic (ČR) - myš Logitech MX1000 + 2500 Kč

3. místo: NR.H34d_Hunt3r (ČR) - Logitech EX110 + 1500 Kč

Vítěz W3 turnaje - ACT-Giacomo.

Foto: www.clancds.cz

Výsledky dalších turnajů najdete na stránkách ProGamers, na příští týden připravuju rozhovor s hlavním adminem turnaje Jumpem.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Nová Trackmania zcela zdarma

Online světem v posledních dvou týdnech hýbe Trackmania Nations, což je hra vydaná speciálně pro ESWC ve Francii. Chytlavá autíčka jsou ke stažení zcela...

Výběr článků

Načítám