Hlavní obsah

Kodak se chystá zabudovat Bluetooth rozhraní do fotoaparátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý výrobce fotoaparátů a videokamer se chystá integrovat do svých produktů Bluetooth rozhraní. Vyplývá to z dokumentace, kterou firma poskytla komisi FCC (Federal Communications Commission).

Článek

Kodak tak bude ve svých výrobcích následovat kroky výrobců mobilních telefonů, které jsou dnes již velice často vybaveny miniaturními videokamerami a dá se říci, že i nezbytným Bluetooth rozhraním pro přenos nahraných dat.

Zákazníci Kodaku by mohli díky vestavěnému Bluetooth rozhraní bezdrátově přenášet snímky přímo do tiskáren, počítačů či mobilních telefonů. Zástupci firmy se však k případnému novému produktu s BT rozhraním nevyjádřili.

Podle analytiků je příchod takovýchto zařízení z dílny Kodaku velice pravděpodobný. Firma totiž prodává tiskárny s Bluetooth rozhraním či Wi-Fi rozšiřovací karty pro některé své fotoaparáty. Kodak také úzce spolupracuje s Motorolou na přípravě mobilních telefonů s kvalitními vestavěnými fotoaparáty.

Internetem navíc kolují fotografie (snímek) Bluetooth modulu, který ve svých produktech použije Kodak. Některé informace o těchto přístrojích však byly v pondělí ze světové sítě staženy, zjistil deník News.com. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám