Hlavní obsah

Patch 1.10 pro World of Warcraft na světě, provázely jej potíže

Novinky, Ondřej Grym

Jedna z nejpopulárnější her současnosti World of Warcraft společnosti Blizzard dostala ve středu nový rozšiřující balík s pořadovým číslem 1.10. Úprava WoW, který hraje kolem 6 miliónů lidí, se však neobešla bez problémů.

Článek

Blizzard měl s nahráním patche do hry poněkud větší problémy než čekal. Spuštění programu, do něhož se rychle po aktualizaci snažilo nahlásit několik set tisíc gamerů, se tak o pár hodin oddálilo.

"Je to normální," komentoval situaci Gil Shif, public manažer Blizzardu. "Naneštěstí však vše trvalo o něco déle než jsme očekávali."

Patch 1.10 přinesl do programu řadu nových efektů - znalci hry ocení například "virtuální počasí", kdy v onlinovém světě začne sněžit či padat déšť. Na své si přijdou i majitelé digitálních postav, které gameskou prochází v kněžském rouchu - jejich schopnosti a dovednosti prošly zásadními změnami.

1.09 bezproblémová

Přídavnému balíku s pořadovým číslem 1.09, který byl uveden v lednu, se problémy s pomalým uváděním herních serverů do provozu vyhnuly, což potvrdil i Shif. "S minulou aktualizací to tak dlouho netrvalo, avšak to nikdy nevíte, dokud nenarazíte na problém a nebudete jej muset řešit."

Hráči, kteří se nemohli přihlásit do světa World of Warcraft, rovněž nemohli načíst hlavní webovou stránku WoW. Kvůli ohromnému zájmu lidí ji totiž servery Blizzardu nezvládaly udržet v chodu.

Fenomén MMORPG

Hry typu MMORPG představují obrovské virtuální světy. Podle námětu například obsahují postavy elfů, skřetů nebo draků, se kterými pak bojují či naopak spolupracují reální hráči přistupující z celého světa. Ve hře mohou být současně až tisíce lidí, kteří jsou reprezentování svým virtuálním modelem - avatarem.

V průběhu času se ve hře mění noc a den, počasí, tvůrci vymýšlejí stále nové a nové příběhy, kterých se hráči zúčastňují.

Všechny servery, které se starají o hru World of Warcraft, jsou už v současnosti v provozu. Z některých jsou však hlášeny potíže s během programu. Podle zástupců firmy Blizzard by se situace měla rychle vracet do normálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám