Hlavní obsah

Seiko začala prodávat hodinky s elektronickým inkoustem

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce hodinek Seiko uvolní na trh jedinečných 500 kusů náramkových hodinek, které používají k zobrazování znaků technologii elektronického inkoustu.

Článek

Firma očekává o náramkové hodinky velký zájem. Nabídne je přes rozhraní elektronické burzy E-Bay. Cena za jeden kus startuje na 1000 librách, tedy asi na 42 000 korunách. V aukční síni budou dostupné od 19. do 25. března.

Model z edice "Spectrum" obsahuje ohebný displej, veškeré jeho ovládání je dostupné přes rozhraní reagující na dotek. Ke cti Seika je třeba dodat, že veškerý výtěžek z prodeje 500 kusů E-Ink hodinek má jít na charitu.

První informace o snaze Seika vyrobit hodinky s technologií elektronického papíru se objevily loni v dubnu. Už tehdy se na internetu objevily obrázky předprodukčních modelů, které pracovaly s E-Ink displejem s rozměry 3 x 9 centimetrů. [celá zpráva]

E Ink

Systém E-Ink používá černé a bílé částice, které jsou účinkem elektrického pole přitahovány k obrazovce. K jejich udržení na povrchu panelu není potřeba žádného dalšího napájení. Změna obrazu se uskuteční v případě opětovného působení elektrického pole. Zařízení s touto zobrazovací technologií tak nabízí velmi dlouhou výdrž na baterie.

Reklama

Související témata:

Související články

Intel: Investujeme do elektronického "papíru"

Společnost Intel vynaložila v poslední době nemalé prostředky do vývoje technologie E-Ink. Ta byla dříve licencována firmou Philips, která ji použila k tvorbě...

Hodinky s technologií elektronického papíru

Společnosti Seiko Watch a Seiko Epson oznámily uvedení náramkových hodinek, které jako zobrazovací jednotku užívají elektronického papíru. "Zaměřili jsme...

Výběr článků

Načítám