Hlavní obsah

Intel bude vyrábět nové čipy ve vietnamském Saigonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HO CHI MINH

Vietnam se stal další zemí, kde největší výrobce mikroprocesorů Intel postaví novou továrnu. Společnost zde plánuje investovat více než 600 miliónů dolarů (15 miliard korun).

Článek

V souvislosti s investicí Intelu očekávají vietnamské úřady další vlnu zájmu zahraničních firem o jejich území. Jednat s vietnamskými úřady o výstavbě nové továrny začal Intel počátkem ledna. [celá zpráva]

Výrobní prostory Intelu budou umístěny v oblasti Saigon Hi-Tech park ve městě Ho Chi Minh. Továrna se bude soustředit na produkci nejmodernějších počítačových procesorů a dalších elektronických produktů, uvedli zástupci Intelu.

V tomto roce by měl Vietnam vyvézt elektronických produktů za více než dvě miliardy dolarů. To je o 40 procent více než loni. Tamní úřady rovněž očekávají, že letos bude do země směřovat přibližně šest miliard dolarů, které zahraniční společnosti použijí na výstavbu nového závodu a na vybudování dopravní infrastruktury. V roce 2005 firmy v zemi investovaly 5,8 miliardy dolarů. 

Intel a jeho investice ve Vietnamu napodobí také několik významných technologických firem z Japonska. Vietnam je totiž pro tyto společnosti velice lákavý - tak levnou pracovní sílu totiž těžko najdou někde jinde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám