Hlavní obsah

Intel plánuje prodat 60 miliónů dvoujádrových procesorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Intel věří v široké rozšíření nových dvoujádrových čipů krátce po jejich objevení na trhu. Podle firemních odhadů se má takzvaných dualcore procesorů s logem Intel prodat do konce roku kolem 60 miliónů.

Článek

"Intel očekává, že tento rok prodá 60 miliónů dvoujádrových čipů," potvrdil šéf technologického oddělení Intelu Jastin Rattner.

60 miliónů kusů prodaných dvoujádrových procesorů je však s přihlédnutím k tomu, že by se jednalo o celou čtvrtinu všech čipů vyrobených Intelem v tomto roce, poměrně velkým číslem. V minulém roce, kdy Intel vyráběl pouze stolní a serverové verze dvoujádrových čipů (dnes má společnost i dualcore určené pro notebooky), se jich totiž prodalo řádově v miliónech kusů.

Oproti loňskému roku Intel přešel z 90nm na 65nm výrobu mikroprocesorů. Společnost si od tohoto kroku slibuje významné úspory na materiálu, rovněž také navýšení frekvence takto vyrobených čipů.

Plány Intelu jsou v současnosti poměrně jasné - architektura Netburst, již používají čipy Pentium 4, je pomalu odsunována do pozadí, na svět přichází NGMA procesory. [celá zpráva]

Firma navíc nezůstává "pouze" u dvou jader, už v příštím roce začne prodávat i čipy se čtyřmi výpočetními jednotkami. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám