Hlavní obsah

Příchod Sony PlayStation 3 se údajně až o rok opozdí

Příznivci herní konzole nové generace Sony PlayStation 3, kteří netrpělivě očekávali její příchod na trh, budou následujícími řádky zklamáni. Podle deníku Financial Times se totiž přístroj objeví na trhu až příští rok.

Článek

Nedělní vydání Financial Times se opírá o tvrzení analytika Merrila Lynche, podle něhož se bude výrobní cena přístroje v době jeho vydání pohybovat okolo 900 dolarů (22 500 korun). Za tři léta by pak měla klesnout na 320 dolarů (8000 korun). 

Deník se rovněž odvolává na několik zdrojů, podle nichž nebude výrobce schopen dostát svým slibům a dodat tak konzoli na japonský trh na jaře, na americký pak v listopadu roku 2006. Příchod konzole se údajně opozdí o šest až dvanáct měsíců, což by pozici Sony v segmentu herních zařízení významně poškodilo.

Výrobek, který připravovanému PlayStationu 3 konkuruje, již totiž loni v listopadu uvedl Microsoft pod názvem Xbox 360. Jeho cena se dnes pohybuje na úrovni 10 000 korun. [celá zpráva]

PlayStation 3 bude unikátním kusem hardwaru - neobejde se bez vestavěné Blu-Ray mechaniky, která přečte také klasické CD a DVD disky. Své místo si v útrobách konzole najde také šestice USB 2.0 portů či slot pro paměťové karty typu Memory Stick, Secure Digital a CompactFlash. Gigabitová síťovka, Wi-Fi a Bluetooth rozhraní patří k dalším prvkům, které herní systém nabídne svému majiteli.

Celý produkt pohání Cell procesor, který například IBM používá k výrobě superpočítačů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Konzole PlayStation 3 bude podporovat Linux

Herní konzole PlayStation 3 přijde na trh pravděpodobně ve více verzích. Na vyjímatelný pevný disk, který bude volitelným příslušenstvím, bude možno instalovat...

Výběr článků

Načítám