Hlavní obsah

Olympijské sítě jsou připraveny na útok hackerů

TURÍN

Organizátoři zimních olympijských her, které odstartují přibližně za deset dnů v italském Turíně, v současnosti posilují bezpečnostní mechanizmy vlastních IT systémů. Obávají se totiž velkého množství počítačových útoků.

Článek

Organizátoři se podle svých slov poučili z konání letní olympiády v Athénách, kde správci počítačových systémů zaznamenali kolem 5 miliónů pokusů  o narušení bezpečnosti sítě. Jen 20 z nich však bylo opravdu kritických, dodali.

"Hlavní inovací je to, že používáme mnohem účinnější filtrovací systém, než měli v Athénách," uvedl Patrick Adiba, hlavní organizátor olympiády.

Turínská olympiáda se stane také svědkem nasazení nového systému, který bude přesně identifikovat osoby, jež se chtějí do sítě přihlásit.

Italské sportoviště tak nebude dobře chráněno pouze armádou sniperů, policejních jednotek a hasičů, dalo by se říci, že vůbec poprvé se k nim přidá také ucelený tým počítačových specilistů.

Za předpokladu, že se někdo pokusí narušit bezpečnostní mechanizmy chránící olympijskou síť, bude mu do ní okamžitě zamezen vstup. Současně budou informováni příslušní IT odborníci, kteří případ v co nejkratším čase prošetří, dodal Adiba.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám