Hlavní obsah

Tony Blair na internetu ukazuje, jak tráví den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Angličané a vůbec všichni uživatelé internetu mají možnost zjistit, jak tráví svůj den britský předseda vlády Tony Blair. Krátký videoklip naleznou na internetových stránkách britského úřadu vlády.

Článek

Naskytne se jim podívaná na premiéra sedícího v úřadě nebo při setkání s americkým prezidentem Georgem Bushem, mohou ho zahlédnout bez saka nebo v teplácích, jak před školáky kope do balónu. Prostě Tony Blair ve všech situacích. Videoklip trvá tři a půl minuty.

Film nazvaný Den v životě Tonyho Blaira je avizován v úvodu internetových stránek úřadu vlády. Jeho smyslem je přiblížit široké veřejnosti práci premiéra Jejího Veličenstva.

Labouristický šéf vlády, jehož popularita v průzkumech a v tisku od zahájení třetího mandátu v květnu 2005 postupně klesá, ale neztrácí sebedůvěru.

V bílé košili a červené kravatě si ve svém úřadě dovolí i malou špičku proti Evropské unii. Vysvětluje, že hodiny na Downing Street 10 jsou příliš dlouhé a že "jeho pracovní doba je podle určitých regulí EU bezpochyby nelegální".

Diváci uvidí Tonyho Blaira i při setkání s francouzským prezidentem Jacquesem Chirakem, s ruským prezidentem Vladimirem Putinem nebo s novou německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

Všechno dělá s úsměvem, působí velmi uvolněně

Videoklip představí také záběry ze zasedání kabinetu, což je událost, která se vždy koná za zavřenými dveřmi. Pro veřejnost byla nafilmována vůbec poprvé.

Blair se snaží budit dojem skromného člověka a vysvětluje, že na premiéra nelze vystudovat: "Je to tlak, je to výzva, je to neustálý a různorodý stres," řekl a přiznal, že se také několikrát ocitl v úzkých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám