Hlavní obsah

Windows Vista nabídnou takzvaného Správce restartů

Novinky, eWeek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce Windows, společnost Microsoft, pracuje na aplikaci zvané jako Restart Manager (Správce restartů). Cílem aplikace je dovolit záplatování připravovaného operačního systému Windows Vista bez nutnosti restartovat celý program.

Článek

Zástupci Microsoftu dosud činnost tohoto Správce oficiálně nekomentovali. Viceprezident firmy Jim Allchin se však už nechal slyšet, že pokud bude nutné "aktualizovat aplikaci či systém Windows, pak se instalační služba obrátí na službu Restart Manager, který vyhodnotí, zda je možné program záplatovat bez nutnosti restartování počítače".

Například kancelářský balík Office 12 a systém Windows Vista tak díky Restart Manageru provedou automatickou aktualizaci, aniž by po uživateli žádaly ukončení jeho práce s těmito aplikacemi, dodal Allchin.

Podle Allchina je však Restart Manager pouze jedním z mnoha příkladů, které budou omezovat četnost restartů počítače. V budoucnu totiž zamíří do Windows konstantní záplava updatů, které nebudou jen pro ně samotné, a proto je důležité tento stav nějak řešit, doplnil Allchin.  

Operační systém Windows Vista bude uveden na trh v létě příštího roku. V podobném termínu má vyjít také soubor kancelářských programů Microsoft Office 12.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám