Hlavní obsah

On-line hry: NFS Most Wanted - auta pro každého

Novinky, Michal Sztemon

Jedním z největších taháků předvánočního trhu je závodní hra Need for Speed: Most Wanted, která má za sebou uvedení na českém trhu. Co se změnilo oproti předchozímu dílu? To je jedna z částí dnešního článku o online hrách, kromě toho se podíváme i do Švédska na LAN akci s 6000 účastníky.

Článek

Novinky z domova

  • Zmeškali jste Invex a chcete se podívat, jak to v Brně vypadalo? Stáhněte si nejnovější díl TV pořadu ProGamers, uvidíte tam například Jaromíra Bosáka, jak komentuje finále MČR ve hře FIFA anebo nejlepší CS hráče AMD Euro Cyber Cupu.
  • O víkendu se v hernách sítě PG Cyber Café uskutečnil mezihernový turnaj ve hře Warcraft III. Nejlepší formu prokázal Bonecracker z klanu SkyRiders a odnesl si tak 1000 Kč a volné hodiny v hernách PGCC. Dalším PGCC turnajem je víkendové měření sil v Counter-Striku.
  • Multiherní klan Cyber Realm uspořádal první Broodwar turnaj ze série CybR Tour, Vítězem se stal PredY z klanu biologic, kterého na stupních vítězů doplnili Nihil a Ondrasek, příští kolo se odehraje 10. prosince.
  • Českomoravský svaz progamingu vyhlásil na zimu dva zajímavé turnaje ve strategických hrách, ve kterých si zahrají žáci a studenti základních a středních škol z Prahy, Brna a Liberce. Hranými hrami jsou Pán Prstenů: Bitva o Středozem a Warcraft III, více informací najdete zde.

Jaromír Bosák při komentování finálového zápasu MČR v PC hrách na Invexu.

Foto: www.progamers.cz

Novinky ze světa

  • Pořadatelé ESWC zveřejnili, které hry budou podporovat v roce 2006. Žádné překvapení v seznamu nenalezneme, hrát se bude Counter-Strike 1.6, Warcraft III, Pro Evolution Soccer 5, Quake 4, Trackmania Nations a Gran Turismo 4, celkové prizemoney dosáhnou 400 000 dolarů.
  • Finále LAN ligy World eSports Games v Counter-Striku bude mít překvapivé obsazení. V semifinálových bojích totiž zvítězili domácí týmy (téměř celý turnaj se hraje v Koreji, finále pak v Číně) Project (Jižní Korea) a wNv (Čína), když si poradily s favority z Evropy.
  • Světové Counter-Strike klany NoA a GamerCo se potýkají s tím, že jim jejich bývalý manažer Gary Sanchez dluží 67 000 dolarů (cca 1 650 000 Kč) za výhry v turnajích CPL a WEG. Zpožďování výher není bohužel v tomto odvětví výjimkou, nejstarší dluhy jsou v tomto případě z července 2004.
  • Vítězství ve Warcraft 3 League obhájil mezinárodní klan 4Kings, když v LAN finále v Německu porazil dánsko-korejský tým mYm.Hanbit v poměru 2:0 na zápasy. Kvalifikace deváté sezóny WC3L právě probíhají, žádný český tým do bojů nezasáhl.

DreamHack Winter 2005 - největší světová LANka

Zatímco u nás doma se na turnaj AMD.PG Challenge sjelo nejvíce 750 lidí, ve Švédsku na to jdou zhurta. Tamější LANka DreamHack Winter 2005, která se uskutečnila v průběhu minulého týdne v Jönköpingu, přivítala více než 6000 hráčů. Předchozí rekord zapsaný v Guinessově knize rekordů (5852 hráčů s počítačem) tedy padl. A co všechno měli hráči k dispozici?

  • 2 velké herní haly, 1 hala na spaní (s nižší teplotou)
  • připojení k internetu 5 Gb/s
  • doprovodné exhibiční turnaje proti světové špičce (Fatal1ty)
  • nonstop občerstvovací stánky, zdarma mikrovlné trouby pro hráče
  • nonstop stánek pro řešení hardwarových problémů (zdarma)

Do Švédska se vydala i česká výprava - klan Czech Demolition Squad, hráči týmu ACT a nEph.Destroyer. V silné konkurenci si vedla velmi dobře, když ACT-Giacomo zvítězil ve Warcraft III turnaji a nEph.Destroyer obsadil bronzovou pozici ve Starcraftu.

Výsledky W3 turnaje:

Výsledky W3 turnaje:1. místo: ACT-Giacomo (Česká republika)

Výsledky W3 turnaje:1. místo: ACT-Giacomo (Česká republika)2. místo: fnatic.SaSe (Švédsko)

3. místo: idle.Tharkas (Švédsko)

Výsledky SC:BW turnaje:

Výsledky SC:BW turnaje:1. místo: ToT)Trek (Švédsko)

Výsledky SC:BW turnaje:1. místo: ToT)Trek (Švédsko)2. místo: iG.KaaZ (Švédsko)

3. místo: nEph.Destroyer (Česká republika)

A na kolik přijde vstupenka na takovou herní akci? Základní hráčské vstupné je 650 SEK (cca 2000 Kč), jednodenní divácká vstupenka pak na 100 SEK (cca 300 Kč).

Takto to vypadalo na DreamHacku 2005 poslední den - hala C (cca polovina hráčů).

Foto: www.dreamhack.org

Need for Speed: Most Wanted - ve znamení souboje s policií

Need for Speed (NFS) od Electronic Arts, auta s notnou příchutí arkády, patří už od roku 1995 mezi nejoblíbenější tituly. V roce 2003 se EA pod vlivem úspěšného filmu Rychle a zběsile vrhli na zcela odlišný koncept a dali velký prostor vylepšování a tuningu aut, dva díly NFS Underground nepřijali staromilci úplně příznivě.

Nový díl NFS je jiný, má sice v sobě hodně z NFS Underground 2, ale zároveň přidává něco nového. Tím hlavním tahákem jsou honičky s policií, které se pochopitelně příliš nepozdávají pouliční závody ve vysokých rychlostech. Vašeho mazlíčka si můžete vylepšit, ale zběsilé tuningové orgie už jsou minulostí. Hlavní je pochopitelně úspěšnost v závodech, ale také v soubojích s policií. Policejní jednotky otestují nejen vaše jezdecké, ale i likvidační schopnosti.

A co se ještě změnilo? Tvůrci už asi měli dost tmy, a tak se NFS: MW odehrává za denního světla. Vozový park čítá necelou čtyřicítku vozů, šťávu dodává přítomnost automobilů Lamborghini nebo Porsche, určitě nejen já bych uvítal i nějaké to Ferrari.

single playeru hra nabízí klasické volby Career (kariéra, postup na žebříčku nejhledanějších), Challenge Series (seriál postupně se odemykajících závodů) či Quick Race (libovolná trať s libovolným autem), síťová hra pak umožňuje LAN Play (pro 2-4 hráče) anebo Online (přes EA server, nutný EA účet).

Doporučená konfigurace:

Doporučená konfigurace:- procesor 2,5 GHz

Doporučená konfigurace:- procesor 2,5 GHz- operační paměť 1 GB

- grafická karta s podporou DirectX 9.0c a 128 MB RAM

Tipy pro začátečníky:

Tipy pro začátečníky:- při startech nedávejte plný plyn

Tipy pro začátečníky:- při startech nedávejte plný plyn- v kritických chvílích použijte Speedbreaker (zpomalení času)

Tipy pro začátečníky:- při startech nedávejte plný plyn- v kritických chvílích použijte Speedbreaker (zpomalení času)- závody v kariéře můžete opakovat, vydělejte na tom

- jestliže vás má policie na mušce, upravte své auto (nová barva, karosérie)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám