Hlavní obsah

Nový čip Intelu má údajně problémy se stabilitou

Novinky, DigiTimes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzorky nového dvoujádrového procesoru Intel Presler mají problémy se stabilitou. Na nestabilní chování tohoto čipu si stěžovali výrobci základních desek, kteří jej testovali, napsal v úterý server DigiTimes.

Článek

Dvoujádrový Presler míří do oblasti stolních počítačů. Intel plánoval, že se na trhu objeví již počátkem příštího roku. Podle výrobců základní desek je však zhola nemožné tento termín dodržet.

Čip je údajně velice nestabilní a Intel jej bude muset přepracovat. Problémy způsobovaly verze Presleru s taktem 2,8Ghz a 3,0GHz.

Presler je vyráběn 65nm technologií, stejně jako dvoujádrový Yonah určený do mobilních PC. Na Yonah si však nikdo nestěžuje. Podle tchaj-wanských výrobců počítačových komponent "jede jako po másle" a Intel jej stihne uvést ve stanoveném termínu, tedy v prvním čtvrtletí příštího roku.

Yonah se skládá z jediného kusu křemíku, který obsahuje dvě výpočetní jádra. Procesor Presler, určený pro stolní počítače, kombinuje dva oddělené křemíkové čipy uložené v jediném pouzdře.

Na čipy série Yonah si brousí zuby také společnost Apple, která se ve vidině jejich velkého výkonu, přijatelné ceny a vysoké dostupnosti zbavila spolupráce s IBM [celá zpráva]. Apple uvede první systémy s procesory Intel počátkem příštího roku.

Orientační ceny Intel Yonah procesorů (platí v případě odběru 1000 kusů)
YonahPočet jaderTakt (GHz)FSB (MHz)Cena v dolarech (1Q06)
X5022.16667637
X4022.0667423
X3021.83667294
X2021.66667241

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám