Hlavní obsah

On-line hry: PES 5 - opět o něco lepší fotbal

Novinky, Michal Sztemon

Simulátor fotbalu Pro Evolution Soccer byl vždy o kousek napřed oproti konkurenční hře FIFA a i když FIFA 06 přináší spoustu vylepšení, přesto se s napětím očekávalo na PES 5. Tato hra je už nyní k mání i v ČR a opět je velmi kvalitní. Z jiného soudku: velkou věcí na domácí profi scéně je přestup zřejmě nejlepšího hráče BroodWaru u nás k AMD Cyber Teamu, čemuž se článek také věnuje.

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězství v 1. AMD.CS mezihernovém turnaji po InvexCupu vybojovali hráči klanu NecroRaisers, když ve finále porazili jasně mix tým Uber. NR za svou výhru dostali 2500 Kč a 50 volných hodin v hernách PG Cyber Café, poražení finalisté pak o 1500 Kč méně.
  • Jeden z nejlepších českých W3 hráčů poslední doby, Lukáš "Hum4nic" Němec, se rozhodl ukončit svou herní kariéru. Na finále MČR - InvexCupu obsadil stejně jako v české kvalifikaci WCG až 2. místo za ACT-Giacomem, v předchozích letech reprezentoval ČR na ESWC a WCG.
  • Tuto sobotu se v pražském Paláci Flóra uskuteční česko-slovenské finále FIFA Interactive Worldcupu pod patronací Electronic Arts. Do FIFA 06 turnaje je přihlášeno téměř 100 hráčů, tři nejlepší vyhrají konzole Microsoft Xbox 360 a pojedou reprezentovat ČR do německého Kolína nad Rýnem.
  • AMD Cyber Team přijal do svých řad jednoho z nejlepších českých Broodwar hráčů Davida "Dark_Caleba" Kučeru. Ten podepsal půlroční profesionální smlouvu, jeho první akcí bude světové finále World Cyber Games.
  • Multiherní klan eSuba vyhodil svou CS sekci, která nesplňovala představy vedení a nedokázala se prosadit na domácí medailové pozice. Jejich posledním úspěchem bylo vítězství v AMD CS lize 2/05, od té doby spíše paběrkovali.

Lukáš "Hum4nic" Němec při hře na Mistrovství ČR v PC hrách.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Organizace CPL oznámila, že na červenec 2006 připravuje v rámci CPL Summer velký turnaj v nové hře Quake 4. Vzhledem k tomu, že půjde o 200 000 dolarů, se dá očekávat, že 512 míst v turnaji bude rychle zaplněno.
  • Další ročník týmové soutěže ve Warcraftu III s názvem WC3L se připravuje, jediným českým zástupcem s nadějí na účast je ACT-Giacomo v barvách norského multiklanu Incredible Teamaction.
  • EA ve spolupráci s firmami AMD a nVidia pořádá velkou herní akci - Battlefield 2 World Tournament. Tento turnaj se hraje online 8vs8, pro nejlepší jsou připraveny ceny v hodnotě 20 000 dolarů.
  • Většina světových multiklanů pozorně sleduje situaci okolo Quake 4 a s oznámením velkých turnajů (o velké peníze) oznamuje nové Q4 sekce. Tento krok už mají za sebou Mortal Teamwork, Begrip anebo Dignitas, další se dají očekávat.

Battlefield 2 - jedna z nejhranějších online her současnosti.

Zdroj: www.ea.com

Pro Evolution Soccer 5 aneb evoluce popáté

Když se před dvěma lety na PC objevil Pro Evolution Soccer (tehdy ve verzi 3), řada lidí jásala. Tréninky, množství taktických nastavení a herních variant a další volby z této hry udělaly nejen konkurenta populární hry FIFA, ale jasného lídra. Stejně jako u FIFy vychází PES každým rokem, nyní je tedy na trhu pětka a opět přináší nějaké ty vylepšení pro příznivce dobrého fotbalu.

Nevýhodou téměř dokonalého fotbalu je fakt, že už není kam postupovat. PES 5 je tedy spíš evolucí než revolucí, ale přesto je to posun k lepšímu. Přihrávky nebo vedení míče záleží na tom, zda jde o Henryho anebo o hráče slabšího. Při zahrávání standardních situací máte spoustu možností, jak situaci řešit, zda zkusit tvrdou anebo raději technickou střelu.

Velkou změnou prošlo posuzování osobních soubojů, rozhodčí píská téměř vše, a tak nehrozí, že byste zadarmo získali faulem míč. Pro letošek Konami zapracovali i na licencování, kompletně podle skutečnosti jsou zpracovány španělská, italská a holandská liga.

Hodně sledována bude možnost hrát PES 5 ve více lidech - loňská hra dvou hráčů přes IP adresy je v dnešní době minimem. Letos by měla být zpřístupněna možnost hry až 4 lidí, ale servery pro hru se zatím rozjíždějí, a tak na soudy týkající se multiplayeru je ještě brzo.

Minimální HW požadavky:

Minimální HW požadavky:- procesor 800 MHz

Minimální HW požadavky:- procesor 800 MHz- 128 MB RAM

Minimální HW požadavky:- procesor 800 MHz- 128 MB RAM- grafická karty nVidia GeForce 3 nebo ATI Radeon 8500 a lepší

- DVD mechanika

Rozhovor s českým BW reprezentantem Dark_Calebem

Domácí scéna ve hře Starcraft: Broodwar je velmi vyrovnaná, několik jmen z ní přece jen vyčnívá. Jedním z nich je Dark_Caleb, nová akvizice AMD Cyber Teamu a vítěz české WCG kvalifikace v této hře. Jak se ke Starcraftu dostal, kolik hodin denně trénuje a co by doporučil hráčům, aby zlepšili svůj BW skill?

Ahoj, můžeš se představit našim čtenářům?

Čau, jmenuji se David Kučera, je mi 21 let a jsem student VŠ. Kromě Starcraftu mě baví hokejbal, basketbal, stolní fotbálek anebo tenis.

Jak ses dostal k hraní počítačových her a které hry jsi zkoušel?

PC mám od června roku 1996, začínal jsem s Command Conquer, Duke Nukem 3D, Doom2. Pak jsem hrál všemožné hry až do doby, kdy si můj kamarád Gantrior koupil originální Starcraft. Ironií je, že jsem vždy víc tíhnul k 3D akcím, ale kvůli špatnému internetu jsem je nemohl hrát.

Jak často trénuješ a jak to skloubit se školou?

Poslední dobou trénuju opravdu hodně, tak 5-8 hodin denně. Bohužel jsem nebyl týden ve škole kvůli Invexu a nebudu tam dalších 14 dnů kvůli WCG a turnaji Dreamhack. Takže musím dohánět a dělat úkoly dopředu.

Jak vidíš svou pozici na domácí BW scéně? Koho považuješ za nejtěžší soupeře?

V Broodwaru je v ČR obrovská konkurence. Ale vzhledem k tomu, že jedu na WCG a pravděpodobně i ECG, tak budu muset stále trénovat, nehledě na to, že tyto dva turnaje mi dodají hodně zkušeností a zřejmě mi dají i menší náskok před ostatními. Kohokoliv z top 16 ČMSP bodování považuju za silného soupeře.

Co si slibuješ od svého angažmá v AMD Cyber Teamu?

Věřím, že se dostanu na více zahraničních lanek než doteď a taky mě ACT dalo velkou motivaci k hraní a trénování, jelikož mě vzalo mezi sebe a já doufám, že nebudu dělat ostudu.

Co bys doporučil čtenářům, aby se zlepšili ve strategiích typu SC:BW?

Hodně důležitý je pečlivě skautovat (zjišťovat, co má soupeř), jelikož  často si hráč myslí, že dokáže odhadnout, co má ten druhý, ale to mu jen podvědomí našeptává. Takže někdy je lepší neřídit se instinktem.

ACT-Dark_Caleb přebírá ceny za vítězství v české WCG kvalifikaci.

Foto: www.clancds.cz

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Prosadí se Vietcong 2?

Záplava hratelných demoverzí chystaných titulů nepolevuje, tentokrát přišla řada na český titul Vietcong 2. V konkurenci Battlefieldu 2 anebo Counter-Strike:...

On-line hry: AMD Euro Cyber Cup na Invexu

Stejně jako loni se na Invexu kromě Finále Mistrovství ČR v počítačových hrách uskuteční mezinárodní Counter-Strike turnaj AMD Euro Cyber Cup....

Výběr článků

Načítám