Hlavní obsah

Cílem nového viru jsou linuxové servery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci antivirových softwarů společnosti McAfee a Symantec varovaly v neděli před internetovým červem Lupper / Plupii. Program napadá linuxové servery, které hostí specifické webové služby.

Článek

"Červ skrytě útočí na webové servery. Pokud nalezne systém se zranitelnou službou, pak se na něj samočinně nainstaluje," uvedla McAfee v popisu zhoubného programu.

Útočníkovi má poté možnost celý systém vzdáleně kontrolovat. Skupina infikovaných serverů může být použita k útoku na další počítače, například k provedení DoS ataku, dodala McAfee.

McAfee hodnotí nebezpečnost viru Lupper jako nízkou. V databázi konkurečního výrobce antivirových softwarů firmy Symantec se Lupper vyskytuje pod názvem "Plupii". Podle Symantecu je míra ohrožení tímto virem střední.

Produkty společností McAfee a Symantec už umí servery před Lupperem ochránit. Infikovaný systém doporučuje Symantec kompletně reinstalovat, podle odborníků je totiž obtížné zjistit, co vše virus v počítači pozměnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám