Hlavní obsah

Ostrava vyhrála soudní při o doménu ostrava.cz

OSTRAVA

Město Ostrava vyhrálo několikaletý soudní spor, který vedlo se společností Grendel o doménu ostrava.cz. Náměstek primátora Vít Ruprich ve středu novinářům řekl, že soud přihlédl také k tomu, že se firma Grendl řídila při získávání domény spekulativními úmysly. Její předseda představenstva Bronislav Kantor to však popřel.

Článek

Ostrava již stačila vyhlásit soutěž na jednotný vizuální styl, kterým by se v budoucnu měla řídit i podoba internetových stránek. Potom by pro ně také připravilo propagační kampaň.

Město zatím používá doménu www.mmo.cz a zvažuje, zda by se ziskem nové domény měly být změněny také e-mailové adresy. Podle Rupricha by po předem určenou dobu mohly souběžně fungovat e-mailové adresy s koncovkou mmo.cz i ostrava.cz.

"Turisté i investoři si hledají většinou spojení na město na internetových vyhledávačích. Nejjednodušší způsob, jak se dostat k městu, je samozřejmě přes výraz Ostrava," podotkl Ruprich s tím, že díky nové doméně se tak Ostravané i lidé mimo město snazším způsobem dostanou k informacím.

Grendel spekulativní úmysly s doménou popřel

Předseda představenstva společnosti Grendel uvedl, že firma doménu rozhodně nekoupila kvůli spekulativním důvodům. "Registrovali jsme doménu v době, kdy ji mohlo zaregistrovat také město. Starali jsme se o to, aby na stránkách byly vždy objektivní údaje o městě Ostrava, a nabízeli jsme městu možnost spolupráce, ale jednání s městem nebylo jednoduché," podotkl Kantor.

Firma Grendel měla skutečně zájem o spolupráci s námi, uvedl Ruprich, avšak chtěla z ní mít finanční prospěch, což jsme odmítli. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám