Hlavní obsah

Microsoft: Herní konzole Xbox 360 i pro mamky

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již za několik málo týdnů představí Microsoft svou zbrusu novou konzoli Xbox 360. Avšak narozdíl od jejího předchůdce nebude určena pouze tvrdému hráčskému jádru, ale i jejich matkám a manželkám, tvrdí výrobce.

Článek

Americký softwarový gigant doufá, že systémem Xbox 360 porazí dosavadního krále zábavního trhu konzoli PlayStation 2 společnosti Sony. Nový Xbox se na pulty obchodů dostane již 22. listopadu.

První Xbox byl uveden v roce 2001. Jako takový se zaměřoval na hráče - v drtivé většině mladé muže ve věku od 17 do 24 let. Podle analytiků však konkurence v podobě PlayStationu a GameCube (herní systém společnosti Nintendo) mířila k širším skupinám obyvatelstva a tím pádem také zaznamenala vyšší tržní úspěch než Xbox.

V současnosti tak Microsoft útočí na větší frontě - v brožurách prodejen již Xbox 360 není pouhým herním strojem, ale také přehrávačem DVD, MP3 souborů a prohlížečem fotografií. Jeho herní schopnosti, přestože i nadále zůstávají impresivní, jsou jen jednou z mnoha částí. 

Nielsen: za vše mohou "mamky"

Podle Billa Nielsena, marketingového šéfa nového Xboxu, bude i hráč schopen říci: "Mami, tohle je i pro tebe, ne pouze pro můj fotbal."

Jedině "mamky totiž činí finální rozhodnutí", tvrdí Nielsen a jsou tak jedním ze základních prvků, který rozhoduje při koupi nových věcí. A lákadly nejmodernějšího Xboxu nebudou pouze first person střílečky (střílečky z pohledu první osoby) pro mladé muže, ale také akční adventury, které zaujmout i dívky, uvedli zástupci Microsoftu.

Systém Xbox 360 je spolu s bezdrátovým herním ovladačem, 20GB pevným diskem a haldou dalšího příslušenství nabízen obchodní sítí GameStop v tzv. Premier Packu za 399 dolarů (asi 9600 korun). Očekává se, že v době uvedení, tedy 22. listopadu, bude dostupných 2 - 3 miliónů kusů Xboxu 360. Samotné zařízení se pak bude prodávat za 299 dolarů (asi 7200 korun).

V severní Americe si Xbox koupilo 13 miliónů uživatelů

Pro srovnání: konzole Sony PlayStation 2 se už v severní Americe prodalo na 30 miliónů kusů, přístroje GameCube přibližně 10 miliónů a prvního Xboxu kolem 13 miliónů.

Ve druhé polovině příštího roku bude na trh uveden další velmi očekávaný produkt - konzole Sony PlayStation 3 [celá zpráva], která už bude vybavena čtečkou Blu-ray disků, tedy médií, jenž pojmou až 50GB dat [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Související články

Kam kráčí herní konzole nové generace?

Konzole nové generace jsou stále ve vývoji, a přestože ještě ani dnes neznáme jejich přesná jména, jedno víme jistě - hranice reality konzolového hraní se opět...

Výběr článků

Načítám