Hlavní obsah

Schwarzenegger podpořil cenzuru násilných her

– SACRAMENTO
Novinky, adr, The Australian

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger odolal silnému tlaku výrobců multimediálního softwaru a podepsal legislativu, která zakazuje prodej násilných her dětem.

Článek

Zákon již minulý měsíc prošel kalifornským zákonodárným sborem. Nařízení je reakcí na herní software společnosti Take-Two Interactive, konkrétně hru Grand Theft Auto: San Andreas, která byla podle mnohých velice násilná a tedy naprosto nevhodná pro mladistvé uživatele [celá zpráva].

Později dokonce vyšlo najevo, že GTA: San Andreas obsahuje i skryté sexuální scény a hra byla proto v létě stažena z obchodních pultů.

"Jsem také otcem, proto si myslím, že je velice důležité vědět, na co se naše děti dívají a co hrají," uvedl Schwarzenegger.

"Chceme si být jisti, že tyto hry neskončí v rukou desetiletých dětí, protože by mohly mít neblahý vliv na jejich další vývoj," dodal.

Reakce Schwarzeneggera, tedy hvězdy mnoha akčních a dodejme, že mnohdy i velice brutálních filmů, byla pro tvůrce nařízení o omezení prodeje násilných her demokrata Lelanda Yeeho velice překvapivá. Neočekával jsem, že by Schwarzenegger můj návrh zákona podepsal, uvedl ohromeně.

Obchodník, který software, jenž zobrazuje příliš mnoho násilí, utrpení či sexuálních scén, prodá mladistvé osobě, se vystavuje postihu ve výši 1000 dolarů, tedy asi 25 000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud: Videohra zavinila vraždu tří lidí

Soudní dvůr ve městě Tuscaloosa v Albamě prohlásil, že k vraždě dvou policejních důstojníků a dispečera, která se odehrála v roce 2003, navedla teenagera...

Americký senátor chce zakázat počítačovou hru

Americký senátor za stát New York Charles Schumer ostře vystoupil proti nové počítačové hře "25 to Life", která má přijít v létě na trh. Je podle něj natolik...

Výběr článků

Načítám