Hlavní obsah

Anglie potrestala tvůrce virů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEWCASTLE

Dva počítačoví hackeři byli v severní Anglii posláni na několik měsíců do vězení, protože se podíleli na šíření virového kódu. Ten mohl napáchat velké škody po celém světě, zdůvodnil rozsudek soudní žalobce.

Článek

Soudní dvůr v Newcastlu tak poslal 24letého Andrewa Harveye na šest měsíců do vězení, Jordan Bradley (22 let), si pak za neoprávněnou manipulaci s počítači, které se dopustil v období od 31. prosince 2001 do 7. února 2003, odsedí tři měsíce.

"Předvedli jste, že jste schopni infikovat velké množství počítačů, což je velice nebezpečné," zdůvodnila výši rozsudku soudkyně Beatrice Bolton.

Celková výše škod, kterých se Bradley spolu s Harveyem dopustili, se odhaduje na 15 000 liber (asi 675 000 Kč). Podle soudního dvoru se však oba počítačoví útočníci nechtěli rozšiřováním viru "TK worm" obohatit, pouze se snažili ovládat napadené počítače. I proto byli odsouzeni k trestu ve výši několika měsíců a ne let, doplnil žalobce. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám