Hlavní obsah

Odborník tvrdí, že nalezl závažnou chybu v Internet Exploreru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft prošetřuje novou bezpečnostní mezeru v prohlížeči Internet Explorer 6. Chyba podle všeho umožňuje spustit na napadeném počítači zhoubný program bez vědomí jeho vlastníka.

Článek

Problém postihuje prohlížeč Internet Explorer 6 na systému Windows XP vybaveném posledním servisním balíčkem (Service Pack 2) a nejnovějšími záplatami.

"Jestliže se uživatel dostane na špatné stránky, pak může být na jeho počítači spuštěn zhoubný program bez jeho vědomí," uvedl v pondělí bezpečnostní odborník Tom Ferris.

Dodal, že Microsoft o problému informoval již 14. srpna, některé základní informace o bezpečnostní mezeře v MSIE 6 zveřejnil také minulý týden v sobotu na svých stránkách .

Ferris věří, že Microsoft chybu odstraní

"Oznámil jsem to (bezpečnostní mezeru) Microsoftu 14. srpna a myslím, že na tom právě pracují... Věřím, že je zneužitelná. Uvedu o ní více detailů až ji Microsoft záplatuje," napsal Ferris.

Microsoftu rovněž zaslal počítačový kód, který dokládá existenci nalezené bezpečnostní mezery - ta podle Ferrise může přivodit i pád prohlížeče, což dokládá přiloženým snímkem.

Bezpečnostní odborník Ferris neinformuje Microsoft o mezerách v jeho programech poprvé. Například minulý měsíc vyzval společnost k urychlené opravě protokolu "Remote Desktop Protocol", jímž mohl útočník na dálku restartovat vybraný počítač se systémem Windows, který byl připojen k internetu.

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft: IE7 nebude pro Windows 2000

Prohlížeč Internet Explorer 7 nebude možno používat na systémech s Windows 2000. IE7 totiž vyžaduje platformu Windows XP s nainstalovaným balíkem Service Pack...

Výběr článků

Načítám