Hlavní obsah

Americká státní správa najímá hackery

– LAS VEGAS

Americké federální úřady uspořádaly v Las Vegas konferenci, jejímž cílem je vyhledat vhodné jedince mezi hackery a nabídnout jim práci ve státní správě. O události informovala ve středu agentura Reuters.

Článek

"Jestliže chcete pracovat na opravdu závažných problémech, toužíte být naší součástí, pak dnes máte jedinečnou příležitost... Vítáme vaše rozhodnutí pracovat s námi," sdělil hackerům náměstek Úřadu obrany Linton Wells.

Hackeři a vláda spolu již dlouho spolupracují, i když to není na první pohled zřejmé. Federální dolary například pomohly vybudovat internet a mnoho dalších technologií, ale také vycvičit spoustu hackerů, kteří své schopností získali ve službách armády před tím, než se přesunuli do soukromé podnikatelské sféry, napsala agentura.

Podle Reuters je Pentagon také podezřelý z najímání hackerů, kteří pak útočí na cizí sítě. Mluvčí Pentagonu se však k obvinění odmítl vyjádřit.

Uniforma klame

"Nesmíte se nechat oklamat uniformou," sdělil technologický komentátor Richard Thieme. "Byl jsem pozván do Pentagonu a každého třetího člověka, který mi tam naslouchal, jsem znal z Defconu."

Defcon je přitom synonymem každoročního setkání expertů na bezpečnostní technologie, ale také mnoha mladých hackerů, kteří si zde vyměňují poznatky.

Federální agenti nicméně říkají, že nemají zájem spolupracovat s někým, kdo se naboural do počítačových sítí neoprávněně.

"Hledáme lidi, kteří nepřekročili povolené hranice. Chceme zaměstnance s dobrou morálkou," řekl Jim Christy, ředitel úseku, který se zabývá kybernetickou kriminalitou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám