Hlavní obsah

Spamer se chce vykoupit za sedm miliónů dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Největší světový zasílatel nevyžádané e-mailové pošty, tzv. spamu, Scott Richter nabídl na usmířenou sedm miliónů dolarů, aby unikl žalobě, kterou na jeho firmu OptInRealBig.com podal v roce 2003 Microsoft. Společnost to oznámila v úterý.

Článek

Zaplacením odškodného Richterova firma unikne bankrotu, který by ji s největší pravděpodobností postihl, kdyby se s Microsoftem soudila. "Je to dobrá zpráva. Scott je spokojen, že se našla dohoda," řekl jeho obhájce.

Podle organizace na ochranu spotřebitelů Spamhaus Project patřil Scott svého času mezi nejaktivnější světové spamery. Nevyžádanou poštu rozesílal z různých serverů a internetových adres, často pod falešnou identitou.

Microsoft prohlásil, že je spokojen, že už pouhá hrozba soudem přinesla ovoce. "Richter byl jedním ze tří největších spamerů ve světě. Díky tomuto právnímu kroku drasticky změnil své praktiky a zřekl se ilegálních zisků," uvedl Microsoft.

"Vypořádání je vítězstvím pro běžné uživatele, kteří jsou závislí na internetu, protože to jednoduše znamená, že se jim do schránek dostane zase o něco méně nevyžádané pošty," oznámil hlavní advokát Microsoftu Brad Smith. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám