Hlavní obsah

On-line hry: Battlefield 2 nastupuje na scénu

Novinky, Michal Sztemon

Jedním z nejnovějších přírůstků do rodiny onlinovek je týmová válečná hra Battlefield 2. Tato hra je sice stará jen o málo více než měsíc, ale už teď atakuje modly on-line hraní Counter-Strike či Call of Duty. Kromě informací o BF2 si v dnešním dílu on-line her můžete přečíst o legendě profi hraní, americkém hráči Fatal1ty.

Článek

Zprávy z domova

  • Finále Mistrovství ČR v PC hrách se blíží, uskuteční se 24.-27. října na brněnském Invexu. Účastníky InvexCupu určí pořadí dlouhodobé klasifikace Českomoravského svazu progamingu ke dni 30. září, více informací zde.
  • Vítězem Intel Call of Duty ligy na serveru GameZone se stal multiherní klan eSuba, který ve finále porazil Dead without Sanction. K předání cen ve hodnotě 66 000 Kč došlo na výstavě Mikroprocesory - srdce počítačů v Národním technickém muzeu.
  • První mezihernový turnaj ve hře Battlefield 2 se uskuteční v tuto neděli 31. 7. v hernách PG Cyber Café. Soutěžit budou pětičlenné týmy, pro nejlepší jsou připraveny peníze, sluchátka Sennheiser a volné hodiny v hernách. Registrace probíhají do dnešního večera, více zde.

Vítězové Intel Call of Duty ligy na serveru GameZone.

Foto: www.gamezone.cz

Zprávy ze světa

  • Ve španělském Bilbau byl odehrán silně obsazený Counter-Strike turnaj GameGune o 20 000 euro. Zvítězil švédský tým Ninjas in Pyjamas, který oplatil porážku domácí borcům z x6tence.AMD a ukázal, že v nové sestavě bude patřit do světové špičky.
  • Pouhý měsíc po vydání si online hra RPG World of Warcraft získala v Číně 1,5 miliónu předplatitelů. Celkem tak WoW hraje už více než 3,5 miliónu hráčů, což je nejvíce ze všech MMORPG her na světě.
  • Čeští reprezentanti ve hře Warcraft III si nedokázali vybojovat postup na LAN finále European Nations Championship, když v přímém souboji o účastnické místo podlehli silnému celku Francie v poměru 2:3.
  • Americký CS klan Team 3D přilákal do svých řad dva špičkové hráče týmu NoA - shaGuara a methoda. Oba dali přednost podmínkám u 3D před dalšími nabídkami, žádné konkrétní informace o délce smluv či výši pravidelných příjmů nebyly zveřejněny.
  • Stejně jako loni budou vyhlášeni nejlepší hráči v elektronických sportech v celkem 9 kategoriích (CS hráč, W3 hráč, nováček, hráčka apod.), vítězové budou oznámeni na Games Convention 2005 v Lipsku koncem srpna.

Představení hry - Battlefield 2

Týmová akční hra Battlefield 2 navazuje na předchozí titul Battlefield 1942, ale tentokrát míří do současnosti, kde se střetávají 3 hlavní mocnosti - USA, Čína a Koalice Středního východu. Hráč si může dle libosti vybrat ze sedmi povolání, kromě bojovníka, odstřelovače nebo inženýra je na výběr i medik. I "nebojové" povolání může být pro tým velmi prospěšné, vše je hodnoceno pomocí bodovacího systému, který následně odemyká další zbraně. Velkou předností BF je, že se nemusíte spokojit s pobíháním bojištěm po svých, ale můžete si vlézt do tanku, obrněného vozidla nebo letadla a s jeho pomocí likvidovat protivníky.

Mapa je rozdělena mezi dva týmy, je potřeba postupně obsadit důležité body a samozřejmě také zabíjet nepřátele. Najednou může hrát až 64 hráčů, pak už je hra velmi náročná nejen na spolupráci, ale i na hardware. BF2 je hra nová a požadavky na výkon počítače jsou opravdu vysoké, zřejmě největším problémem bude grafická karta, ale ani 512 MB RAM nemá každý. Aktuální patch nese označení 1.02, stáhnout jej můžete ze stránek distributora.

Minimální hardwarové požadavky:

Minimální hardwarové požadavky:- procesor 1,7 GHz

Minimální hardwarové požadavky:- procesor 1,7 GHz- 512 MB RAM

- grafická karta se 128 MB paměti, lepší než FX5700 / Radeon 8500

Tipy pro začátečníky:

Tipy pro začátečníky:- pokud máte velitele, poslouchejte jej, i střelecky slabší tým má šanci nepřítele porazit, jestliže spolupracuje

Tipy pro začátečníky:- pokud máte velitele, poslouchejte jej, i střelecky slabší tým má šanci nepřítele porazit, jestliže spolupracuje- vybírejte rozumně povolání, i hráče doplňujícího střelivo (Support) můžou ostatní ocenit

- hrajte na Ranked serverech, zahrajete si lépe než na obyčejných

Profil hráče - Johnathan "Fatal1ty" Wendel

Jedním z nejlepších světových hráčů FPS her je Američan Johnathan "Fatal1ty" Wendel. Během své kariéry Fatal1ty prošel mnoha různými hrami a téměř ve všech uspěl. Stejně jako většina současných duelistů začínal u hry Quake, konkrétně Quake III na turnaji FRAG 3 v roce 1999. Tehdy jako neznámý hráč skončil na třetím místě, v roce 2000 už pak Razer CPL turnaj vyhrál a odnesl si 40 000 amerických dolarů.

Pro rok 2001 přesedlal na novou hru - Alien vs. Predator 2 a na turnaji CPL Winter znovu zvítězil. Další rok (2002), další hra (Unreal Tournament 2003) a znovu vítězství. Jediný velký nezdar si tento Američan připsal v Counter-Striku. Když už vyhrál, co se dalo, zkusil sestavit vlastní tým a prorazit i v této nejpopulárnější progamingové hře. Na turnaji CPL ale jeho tým neuspěl a skončil až ve druhé desítce.

Fatal1ty s prezidentem čínského ABITu před exhibičním utkáním na Velké čínské zdi.

Foto: www.fatal1ty.com

V roce 2004 se rozbíhala hra DOOM III, velký duelový turnaj na QuakeConu se stal opět kořistí Fatal1tyho. Když pak pro rok 2005 ohlásila společnost CPL seriál 10 turnajů celkem o 1 milión dolarů v nepříliš hrané hře Painkiller, dalo se očekávat, že i tento král FPS her do toho bude chtít promluvit. A vzhledem k tomu, že počátkem července v jednom z těchto turnajů zvítězil a celkově se drží mezi první trojicí, zdá se, že se mu to opět povedlo.

Fatal1ty podepsal dlouhodobou smlouvu s výrobcem základních desek ABIT, desky nesoucí jeho jméno seženete i v našich obchodech. Zároveň produkuje i speciální podložky pod myš, takže pokud chcete být nejlepší, máte šanci se tomu aspoň přiblížit.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Profi hráč jde k soudu

Vůbec první soudní spor týkající se hráčských smluv se zřejmě odehraje ve Švédsku. Jeden z hráčů se totiž rozhodl odejít z týmu a management na něj podal...

Výběr článků

Načítám