Hlavní obsah

Apple se chystá přes iTunes nabízet hudební klipy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Společnost Apple počítá s uvedením nové verze přehrávače iPod, který by si poradil i s hudebními klipy. Ty by firma nabízela přes rozhraní aplikace iTunes, tedy podobně, jako dnes přes internet prodává audio nahrávky.

Článek

Deník Wall Street Journal citoval vyjádření několika osob blízkých společnosti Apple, podle kterých se nový přehrávač dostane na trh už v září tohoto roku.

Stahování videí z internetu bude zpoplatněno přibližně dvěma dolary za kus (asi 50 korunami). Pro srovnání, získání jedné písně přes iTunes vyjde na polovinu této částky.

Společnost Apple navázala v minulých měsících úzkou spolupráci se skupinou Warner Music, EMI, Universal Music a Sony BMG. Cílem je získat licence pro prodej hudebních klipů právě přes portál iTunes.

Analytici se shodli, že iTunes jako takový nevydělává příliš mnoho peněz. Podle nich však velice dobře působí na prodej přehrávačů Apple iPod, z nichž firma nebývale bohatne.

Apple v pondělí oznámila, že přes iTunes bylo staženo už přes 500 miliónů písní. "Přibližně před dvěma lety jsme prodali první nahrávku. Včera jsme překročili hranici půl miliardy prodaných písní," komentoval obchodní výsledky společnosti Steve Jobs, výkonný ředitel Applu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám