Hlavní obsah

Kriminálníka prozradila jeho IP adresa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchajwanská policie tento týden zatkla velmi dobře ozbrojeného muže kvůli jeho zálibě v hraní po internetu. Zásah připomínal scénu z filmů Butch Cassidy a Sundance Kid, shodli se místní novináři, kteří případ pečlivě pozorovali.

Článek

Chang Hsi-ming je známá osobnost podsvětí, kterou policejní složky po celý rok usilovně hledaly v souvislosti s ilegálním držením zbraní, několikanásobného únosu a vraždy.

Zločinec byl také znám jako náruživý hráč, který je ve virtuálních světech ochoten strávit i několik hodin v kuse. Jakmile se policisté o této stránce jeho osobnosti dozvěděli, bylo otázkou chvíle nalézt herního avatara, za kterým násilník v online světě vystupoval. Dodatečně zjištěná IP adresa Hsi-mingova počítače pak nakonec strážce zákona neomylně přivedla až před práh jeho bytu.

Na Changa čekaly i dva tanky

Na příbytek Changa, který je tiskem přezdíván jako Zlý drak, zaklepalo kromě několika policistů i 130 dalších ozbrojenců se dvěma tanky v zádech.

Podle tchajwanského večerního tisku však celé historce dosud není konec. Chang byl totiž při zásahu postřelen do hrudníku a ramene. 

Za informaci, která vedla k dopadení Zlého draka, policie zaplatila 178 622 liber (asi osm miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám