Hlavní obsah

Apple se přesouvá z Číny do Indie, vyrábí tam další iPhone

– Dillí

Americká společnost Apple zahájila produkci chytrého telefonu iPhone 7 v Indii, kde až dosud vyráběla pouze levnější modely SE a 6S. Od počátku března je vyrábí tchajwanská firma Wistron ve svém závodě v Béngalúru. Informoval o tom list The Economic Times.

Apple iPhone 7 a 7 PlusVideo: Apple

 
Článek

Náklady na výrobu telefonů v Indii jsou nižší a Apple vydělá na vyšších maržích, nicméně podle analytiků telefon iPhone 7 firma nejspíš zlevňovat nebude, protože prostředky investuje do odbytu a marketingu.

Předpokládají, že americká firma necílí na růst prodejů v Indii, ale tuto zemi považuje spíš za výrobní a exportní základnu. Kvůli vysokým cenám iPhonů a levné nabídce z Číny se podíl Applu na indickém trhu vloni snížil na 1,2 procenta z 2,4 procenta v roce 2017. Výroba modelu iPhone 7 prodeje v Indii zřejmě nezvýší.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Nový iPhone 7

Foxconn bude vyrábět také iPhone X

Tchajwanská firma Foxconn, která je hlavním dodavatelem Applu, začne v příštích týdnech ve zkušebním provozu vyrábět špičkový chytrý telefon Applu, model iPhone X. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg.

Foxconn, který v Indii už vyrábí telefony pro společnosti Xiaomi a Nokia, bude přístroje iPhone X montovat v závodě ve městě Čennaí na jihu Indie.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám