Hlavní obsah

Internet v brněnské MHD nemuseli vůbec zavádět, je úplně k ničemu

– Brno
Novinky, mif

Vyjít vstříc cestujícím, kteří se chtějí v brněnské MHD připojit k internetu zadarmo, se rozhodl tamní dopravní podnik. V rámci testovacího provozu však lidé mohou vyžít pouze čtyři MB dat po dobu 20 minut, což je žalostně málo. Upozornil na to server Lupa.cz.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Nabídnout internet zadarmo chce Dopravní podnik města Brna v 720 vozech, které brázdí ulice. Nyní bude probíhat dva měsíce zkušební provoz, načež dopravce vyhodnotí, jak služba funguje a jaký je o ni zájem.

Největší rozčarování však působí limity, jaké jsou u bezplatné WiFi nastaveny. Jedno připojení může trvat pouze 20 minut a lidé mohou čerpat maximálně 4 MB dat. To je tak malá hodnota, že nestačí ani pro přehrání videa, v podstatě stačí stáhnout jeden e-mail s větší přílohou a limit je již vyčerpaný.

Podle podniku je však limit nastavený tak akorát, neboť připojení má primárně sloužit k dohledávání informací o dopravě. „Stále hledáme nové kanály a možnosti, jak cestujícím umožnit získávat aktuální informace. Nyní budou mít tuto možnost během jízdy, aniž by nutně potřebovali mít zaplacený vlastní datový tarif,“ prohlásil podle serveru Lupa.cz šéf brněnského dopravního podniku Miloš Havránek.

Bezplatná WiFi je v brněnských dopravních prostředcích dostupná pod zkratkou podniku DPMB. Dopravní podnik ji bude využívat také jako reklamní síť, roční provoz sítě vyjde na 2,3 milionu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám