Hlavní obsah

Patentová válka skončila dřív, než začala. Firmy VW a Broadcom se dohodly

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký soudní spor o patentová práva mezi americkým výrobcem čipů Broadcom a německou automobilkou Volkswagen měl vypuknout tento týden v pátek před soudem. Nakonec se tak ale nestane, neboť oba podniky podepsaly mimosoudní vyrovnání, informovala agentura Reuters.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Broadcom požadoval kvůli porušení patentových práv po Volkswagenu více než jednu miliardu dolarů, tedy v přepočtu bezmála 23 miliard korun. Vedle toho ještě Broadcom usiloval o dočasný zákaz výroby několika modelů z koncernu Volkswagen, kterých se mají patentové nároky týkat. Konkrétně má jít o vozy s logy VW, Audi a Porsche.

Podmínky urovnání sporu ale zástupci ani jednoho z podniků nekomentovali. Americký výrobce čipů nicméně ještě před začátkem soudu uvedl, že automobilka porušila celkem 18 patentů na polovodiče. [celá zpráva]

Volkswagen nejprve pochybení odmítal

Volkswagen přitom ještě zkraje listopadu jakékoliv pochybení odmítal. „Důkladně jsme se zabývali tvrzením Broadcomu a podnikli jsme nezbytné kroky k ochraně svých zákonných zájmů,“ uvedla dříve automobilka v prohlášení.

Co ji nakonec vedlo k uzavření smíru v podobě mimosoudního vyrovnání, není zatím jasné.

Volkswagen nicméně není jedinou automobilkou, kterou Broadcom obvinil z porušení patentových práv. Už dříve americký výrobce zažaloval v USA ze stejného důvodu Toyotu. Patentový spor vede Broadcom například také s Panasonikem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám