Hlavní obsah

Půl miliónu uživatelů v ohrožení? Na Google si došlápnou úřady v USA i EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Úřady ve Spojených státech i Evropské unii vyšetřují americkou internetovou společnost Google kvůli bezpečnostní chybě, která mohla vést k úniku soukromých údajů nejméně půl miliónu uživatelů sociální sítě Google+. Informuje o tom agentura Reuters.

Foto: Peter Power, Reuters

Logo společnosti Google v centrále v Kitchener-Waterloo v kanadské provincii Ontario

Článek

Společnost Google v pondělí uvedla, že bezpečnostní chyba mohla zpřístupnit jména, e-mailové adresy a další údaje uživatelů stovkám externích vývojářů aplikací pro Google+. Zároveň oznámila, že uživatelská část Google+ v srpnu příštího roku zanikne.

V USA se podle agentury Reuters tímto případem již začaly zabývat generální prokuratury států Connecticut a New York. Irská komise pro ochranu dat (DPC) uvedla, že si od Googlu vyžádá podrobnější informace o této kauze. Incident začal zkoumat rovněž úřad pro ochranu dat v Hamburku, kde má Google svou německou kancelář.

Podle nové regulace Evropské unie pro ochranu soukromí (GDPR) hrozí firmám za porušování pravidel pokuty ve výši až čtyř procent jejich ročních tržeb, upozorňuje Reuters.

Společnost Google uvedla, že bezpečnostní závada byla odhalena a odstraněna letos v březnu. Dodala, že podle jejího šetření žádný vývojář této chyby nezneužil.

Reklama

Výběr článků

Načítám