Hlavní obsah

Twitter smazal 770 účtů, část vedla do Íránu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Twitter smazala na své stejnojmenné sociální síti 770 účtů, neboť byly zneužívány k manipulaci a kvůli porušování pravidel. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Thomas White, Reuters

Logo sociální sítě Twitter. Ilustrační foto

Článek

Kvůli koordinované manipulaci Twitter odstranil 284 účtů, řada z nich podle všeho byla založena v Íránu. Dalších 486 účtů bylo odpojeno, neboť jejich uživatelé porušovali nově zavedená pravidla.

Twitter již v uplynulém týdnu oznámil, že deaktivoval přes 280 účtů napojených na Írán. Tyto účty šířily mimo jiné dezinformace, propagandu proti Saúdské Arábii, Izraeli a ve prospěch Palestinců.

Šéf Twitteru Jack Dorsey před dvěma týdny prohlásil, že společnost přehodnocuje fungování klíčových prvků své platformy, aby neumožňovala obtěžování, šíření nenávistného obsahu, falešných zpráv nebo konspiračních teorií. Také uvedl, že by Twitter mohl začít speciálním označením upozorňovat uživatele na automatizované účty.

Reklama

Výběr článků

Načítám