Hlavní obsah

SoftBank plánuje prodej akcií divize pro mobilní telefony

Japonský telekomunikační konglomerát SoftBank Group letos hodlá uvést na burzu divizi pro mobilní telefony SoftBank Corp a získat prodejem jejich akcií zhruba dva bilióny jenů (377 miliard Kč). Bez uvedení zdrojů to napsal japonský list Nikkei. SoftBank podle něj plánuje v rámci primární veřejné nabídky (IPO) investorům prodat zhruba 30 procent akcií divize, zbytek si chce ponechat.

Foto: Shizuo Kambayashi, ČTK/AP

Logo japonské telekomunikační firmy SoftBank

Článek

Firma potvrdila, že prodej akcií divize je jednou ze zvažovaných možností. Dodala však, že zatím nepadlo žádné rozhodnutí. "Vždy zkoumáme různé možnosti v oblasti kapitálové strategie," uvedla firma. "Uvedení akcií divize SoftBank Corp na burzu je jednou z těchto možností, nepadlo ale žádné rozhodnutí o tom, že bychom se měli oficiálně vydat touto cestou," dodala.

SoftBank podle listu Nikkei hodlá výtěžek z prodeje akcií divize využít k investicím, například do zahraničních technologických podniků. Uvedení divize na burzu by završilo přeměnu společnosti SoftBank v globálního technologického investora, uvedla agentura Reuters.

Prodej akcií divize SoftBank by se mohl stát jednou z největších primárních emisí v Japonsku. Firma podle listu Nikkei hodlá uvést akcie divize na trh někdy na podzim. S akciemi by se mělo obchodovat na tokijské burze i v zahraničí, možná v Londýně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám