Hlavní obsah

Seznam IT akademie zamíří do Prahy, Brna i Ostravy

Novinky, mif

Ve třech největších českých městech se v nadcházejících týdnech bude konat série bezplatných workshopů od společnosti Seznam.cz. Ty budou zacíleny na méně zkušené uživatele, ale zároveň také na IT profesionály. Lidé si v tzv. Seznam IT akademii budou moci zlepšit svoje znalosti konkrétních technologií a zároveň i rozšířit obzory například v oblasti programování.

Foto: Seznam.cz

Pozvánka na Seznam IT akademii

Článek

Jako první zavítá Seznam IT akademie do Ostravy, workshop se zde bude konat od pátku 22. do soboty 23. září. Další workshopy se budou konat v průběhu října v Brně a Praze.

Kurzy jsou kapacitně omezeny na deset lidí, což by mělo zajistit prostor pro řešení individuálních problémů u jednotlivých uživatelů, kteří workshop navštíví.

Lidé budou mít na akci příležitost nahlédnout pod pokličku vývoje v Seznam.cz. V rámci neformálního setkání účastníci získají informace o obecných principech relačních databázových systémů MySQL. Kromě základní teorie bude pozornost věnována i konkrétním implementačním, architektonickým a konfiguračním detailům.

Možné pracovní uplatnění

Každý si bude moci vše na místě vyzkoušet, a to s podobně zapálenými programátory. O své zkušenosti se podělí například Tomáš Komenda, vedoucí týmu vývoje, který pracuje na reklamním systému Sklik společnosti Seznam.cz.

„Databázové systémy postavené nad MySQL mají v Seznamu velké zastoupení. S neustále se zvětšujícím množstvím zpracovávaných dat je potřeba vzdělávat a vychovávat nové odborníky, kteří budou ochotni čelit výzvám, které moderní a rychlé databázové systémy představují,” říká Michal Kuchta, programátor Seznam.cz.

Ti nejlepší z účastníků se mohou v případě úspěšného absolvování dočkat i pracovní nabídky. „Myšlenka naší IT akademie je jednoduchá. Chceme dát šikovným a nadšeným lidem z oblasti IT prostor k rozvoji jejich potenciálu, představit jim Seznam.cz z trochu jiného úhlu a být u toho, když objevíme talentovaného člověka, z něhož by se mohl stát náš kolega nebo kolegyně,“ dodává Helena Kuklíková, personální ředitelka společnosti Seznam.cz.

Konkrétní termíny a lokace:

22. – 23. 9. Ostrava

6. – 7. 10. Brno

20. – 21. 10. Praha

Lidé se mohou na Seznam IT akademii hlásit prostřednictvím internetové stránky vyvojari.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám