Hlavní obsah

Italské ministerstvo zahraničí se stalo terčem hackerského hnutí Anonymous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italské ministerstvo zahraničí v úterý oznámilo, že vyšetřuje pokus o hackerský útok na své počítače. Hackerská skupina, která se označuje jako italská odnož hnutí Anonymous, předtím zveřejnila některá data, která podle ní ukradla z počítačů ministerstva. Není zatím jasné, zda jsou mezi těmito údaji nějaké citlivé informace, uvedla agentura Reuters.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Maska Guye Fawkese, jenž se v 17. století v Anglii pokusil zabít krále a členy parlamentu, je symbolem hnutí Anonymous. (Ilustrační foto)

Článek

Ministerstvo v prohlášení uvedlo, že s úřadem prokurátora spolupracují při vyšetřování jeho technici, podrobnosti o pokusu proniknout do počítačů ale neuvedlo.

Hackeři o útoku informovali na serveru cyberguerrilla.org. Na server nahráli například tabulky nazvané "ubytování zaměstnanců" a "cestování/výdaje". Umístili tam například i odkazy na soubory obsahující stovky e-mailových adres.

"Jen se dál bavte na svých summitech, ve svých komisích... G7, G8, zpravodajské služby, sledování, terorismus," píše se na stránce. "Už jsme věděli, že my Italové platíme. Mezitím si prosím užijte necenzurované zveřejnění některých dat ukradených z vašeho vzácného informačního systému," napsali hackeři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám