Hlavní obsah

Seznam Zprávy míří na televizní obrazovky

Novinky, mif

Večerní zprávy, Šťastné pondělí a Zvláštní vyšetřovaní. To jsou pořady, které mohli diváci doposud sledovat na internetu na Seznam Zprávách. Nově však míří také na televizní obrazovky, neboť budou dostupné v rámci HbbTV aplikace společnosti Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

V HbbTV aplikaci Seznam.cz přibývají tři dlaždice, pod kterými se skrývají pořady vytvářené redakcí Seznam Zpráv.

Článek

„Již od začátku jsme plánovali do internetového vysílaní pro chytré televize s podporou HbbTV technologie přidat další pořady z naší produkce. Zpravodajské a publicistické pořady, které vytváříme v naší redakci, do televize podle našeho názoru prostě patří,“ prohlásil Igor Kalaš, ředitel obsahu Seznam.cz.

Konkrétně se na televizních obrazovkách objeví Večerní zprávy a publicistické pořady Šťastné pondělí Jindřicha Šídla a Zvláštní vyšetřovaní dua Slonková–Kubík. „Začínáme s trojicí, která je mezi nejsledovanějšími, a zároveň jde o formáty, které i v televizi budou dávat samy o sobě smysl,“ konstatoval Kalaš.

Foto: Seznam.cz

Takto vypadá přehrávání pořadu na Seznam.cz TV

Ten zároveň podotkl, že zmiňované pořady budou moci diváci sledovat také na Stream.cz a ve všech jeho aplikacích pro mobilní telefony i tablety. „Denně si tak diváci mohou dopřát i zpravodajství ve svých oblíbených aplikacích,“ uvedl k novince ředitel obsahu Seznam.cz.

Jak naladit Seznam.cz TV?

Přijímat Seznam.cz TV mohou lidé, kteří mají televizory s podporou technologie HbbTV a mohou naladit digitální pozemní vysílání s dosahem signálu Multiplexu 4. Těm se kanál automaticky zobrazí mezi nabízenými programy.

Zjednodušeně řečeno tak diváci naleznou Seznam.cz TV hned v nabídce televizních programů vedle tradičních televizních stanic. Postup, jak naladit Seznam.cz TV na chytrých televizorech, naleznou lidé na webu www.seznam.cz/jaknaladit.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz TV

Co je HbbTV?
HbbTV je zkratkou anglického termínu Hybrid Broadcast Broadband TV. Označuje hybridní vysílání, které propojuje klasické televizní vysílání s internetovým připojením.K čemu to slouží v praxi? Například při sledování nějakého programu se uživateli zobrazí nabídka doplňujících informací – přímo na TV lze zobrazit související obsah, jako jsou fotografie, text, audio či video.Stejně tak HbbTV umožňuje přístup k internetovým archivům a internetovým televizním stanicím, jako je Seznam.cz TV.Pro příjem HbbTV stanic však televizor musí tuto hybridní technologii podporovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám