Hlavní obsah

Samsung hodlá přesunout část výroby z Mexika do USA

Soul

Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics hodlá rozšířit své výrobní aktivity ve Spojených státech a plánuje tam přesunout část produkce z Mexika. Informovoval o tom list The Wall Street Journal s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Počáteční investice do rozšíření aktivit v USA by se podle zdrojů měla pohybovat kolem 300 miliónů dolarů (7,7 miliardy Kč).

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zdroje rovněž uvedly, že plány Samsungu byly ovlivněny vítězstvím Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách. Upozornily nicméně, že zatím nepadlo konečné rozhodnutí a podrobnosti plánů se ještě mohou změnit. Trump v předvolební kampani hrozil uvalením vysokých cel na dovoz z Mexika, který podle něj připravuje Spojené státy o pracovní místa.

Společnost Samsung uvedla, že se nachází v počáteční fázi rozhovorů o otevření nového závodu na výrobu domácích spotřebičů v USA. Odmítla se však vyjádřit k údajnému přesunu části výroby z Mexika. Upozornila, že začala přehodnocovat své americké aktivity začátkem podzimu, tedy ještě před listopadovými prezidentskými volbami v USA.

Samsung je největším světovým výrobcem chytrých telefonů, televizorů a paměťových čipů. Konkurenční jihokorejská společnost LG Electronics minulý měsíc oznámila, že ve Spojených státech investuje 250 miliónů dolarů do výstavby nové továrny na výrobu domácích spotřebičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám