Hlavní obsah

Nokia přišla s novými telefony pro sítě CDMA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HELSINKY

Finská Nokia, která je největším světovým výrobcem mobilních telefonů, uvedla dnes na trh několik nových modelů pro sítě CDMA, fungující v USA a v Asii. Novými produkty si chce Nokia posílit slabší pozici na trhu telefonů druhého nejrozšířenějšího standardu světa po evropském GSM.

Článek

Firma představila model pro běžný trh 3586i s barevným displejem a luxusnější model 6585. Portfolio produktů doplní tři levné telefony s dvojkou na začátku, představené již na americkém technologickém veletrhu CTIA.

Nokia má v normě CDMA slabší pozici, protože se zaměřuje na normy GSM a TDMA, pokrývající asi tři čtvrtiny globálního trhu. V CDMA jsou podle agentury Reuters lídry americká Motorola a jihokorejský Samsung. Posílená CDMA je přitom jako třetí generace mobilních systémů mnohem úspěšnější než nová evropská norma UMTS.

Výkonný šéf Nokie Jorma Ollila na počátku roku řekl, že firma chce zvýšit svůj podíl na trhu CDMA. Nyní má Nokia v tomto standardu kolem deseti procent trhu proti více než třetině na celém světovém trhu mobilních telefonů.

Reklama

Související témata:

Související články

CeBIT nabízí rovněž řadu mobilních novinek

Finská Nokia, která je světovou jedničkou na trhu mobilních telefonů, v úterý předvedla dva nové modely svých přístrojů. S novinkami se na CeBITu, který bude...

Výběr článků

Načítám