Hlavní obsah

NHL 17: Kluziště, na kterém jsme již jednou hráli

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo nečeká, že na vás budou při vydání nového dílu každoroční hokejové série vyskakovat hokejisté z televize a komentátor bude zvládat vyslovovat vaše celé jméno. Potěšilo by však, kdyby přišla nějaká hmatatelná změna. Ano, sedmnáctka se hraje o něco lépe. Ale vyplatí se za drobná zkrášlení hry dát 17 stokorun? Tato recenze vám otázku snad zodpoví.

Trailer na hru NHL 17Video: EA SPORTS

 
Článek

Úvodní zápas a úvodní vhazování. Sharks proti Pens. Zápas, během kterého se ukáže, kolik jsem toho od loňské NHL zapomněl a kolik se toho změnilo. První pocity z hry jsou dobré. Hráči bruslí realisticky, zrychlení trvá správnou porci času a vyhnout se nárazu ve chvíli, kdy si špatně najedete, je skoro nemožné. Brankáři dělají legendární zákroky, ale jsou schopni pustit i střelu příklepem od modré. Obecně působí o něco solidněji než v předchozím ročníku.

Foto: EA Sports

Souboje před bránou jsou ještě vyhrocenější než bývaly.

Nepřehlédnutelný je trenér, který vám během hry radí, jak hrát a co udělat, případně vám rovnou oznamuje, proč se vám něco nevydařilo. Když tak třikrát po sobě nevyhrajete vhazování, dostanete smysluplnou radu, co děláte špatně. Pro nováčky a ty, kteří neměli NHL pár měsíců v rukou, je to jistě vítaný prvek, který lze navíc v libovolnou chvíli zcela vypnout.

Méně významné novinky

První setkání s hlavním menu působí poměrně podvědomě - zářivou novinkou je tu světový šampionát, který okamžitě zapínám. Přeci jen, když hrajeme s kamarády na jednom Xboxu, jen velmi zřídkavě proti sobě volíme, obvykle si bereme právě reprezentac,e a nikoli týmy NHL. Po dohrání prvního turnaje z módu vyskakuju a vím, že se již nevrátím. Je to asi, jako kdybyste si vyrobili sami mezinárodní turnaj, požádali k němu o opakující se komentář a navíc doufali, že si lidé nevšimli, že nemáte tak úplně na všechno práva.

Foto: EA Sports

Když padne hat-trick, stále létají vzduchem čepice.

Mód Be a Pro z mého pohledu nijakých velkých změn nedostál. Stále musíte být všestranný hráč. Může se vám dařit sebevíc v útoku, ale pokud neuděláte pár kvalitních obranných zákroků, můžete si v sestavě týmu pohoršit. Góly-nególy. Mód je ale jinak funkční, a koho bavil v předchozím ročníku, bude ho bavit i nyní.

Kartičkové módy funkční klasikou

Na tom, že je Ultimate Team jednoznačně jedním z nejzábavnějších módů, se ani letos nic nezměnilo. A i letos to pro vás bude mód nejdražší, pokud si ho chcete aspoň trochu užít. Ano, kartičky si můžete v zápasech postupně vybojovávat, ale až příliš mnohokrát se dostanete do situace, kdy si řeknete, že je situace taková, že si musíte nějaký ten balíček koupit za reálné peníze a nebo skončit. A ten hněv, když potom v balíčku nenajdete vůbec nic užitečného... Pokud jste jako malí sbírali hokejové kartičky, tak si tento zážitek nyní opět velmi rychle oživíte.

Foto: EA Sports

Obhájí tučňáci Stanley Cup? To už bude jen ve vašich rukou...

Zábavnou novinkou je mód Draft Champions, který umožňuje seskládávat si svůj vysněný tým na základě několika odlišných schémat. Dvanáct kol draftu vám umožňuje složit si tým, se kterými se postavíte čtyřzápasové výzvě, která vám může přinést nějaké zajímavé kartičky do Ultimate Team módu.

Konečně hrajeme opravdu hokej

On-line v první dny hraní jako vždy trochu hraje a do zápasu se vám povede s někým obvykle dostat tak na třetí pokus. Občasné brutální seknutí je také něco, přes co se musíte přenést. Ale to jsou neduhy, u kterých se dá čekat, že budou v brzkých týdnech vyřešeny.

Pokud se na moment ještě vrátíme k hratelnosti – uvěřitelnější je zabírání přihrávek i blokování střel. Přihrávka do pohybu rozjetému hráči velmi často způsobuje přečíslení a velkou šanci. Co je stěžejní, že celkový pohyb hráčů na ledě je uvěřitelný, a pokud nehrajete na jednu z nejnižších dvou obtížností, tak NHL 17 skutečně velmi věrně připomíná opravdový hokejový zápas. A to je asi hlavní úkol, který by měl sportovní simulátor splňovat.

17 za 17

Je 17 za 17 férová nabídka? Pro hráče, kteří jsou v této herní sérii noví, jednoznačně ano. Kouč na hřišti může v zaškolení vážně pomoci. Hra se hýbe o něco lépe než loni a vše je zase o chlup reálnější. Pokud hrajete online, tak je poměrně pochopitelné, že si sedmnáctku koupíte, protože se naprostá většina hráčů během prvního měsíce přelije do novější verze. A pokud si hrajete jen sami doma singlovku, počkejte si ještě rok. I kdyby se EA nepochlapili, tak dva drobné updaty budou lepší než jeden...

HODNOCENÍ 7/10

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám