Hlavní obsah

Casio vyvinulo 2.2" LCD displej s VGA rozlišením

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Casio představila technologickou lahůdku, kterou je miniaturní 2.2" LCD displej s netradičně vysokým VGA rozlišením, který najde uplatnění nejen u digitálních fotoaparátů.

Článek

Nový displej z tekutých krystalů nabízí rozlišení 640x480 obrazových bodů, což je dvojnásobek běžně používaných LCD displejů u digitálních fotoaparátů, které obvykle poskytují rozlišení jen 320x240.

Velice slušné jsou i ostatní technické parametry jako je kontrast 450:1 a velké úhly pohledu (160 stupňů horizontálně a 140 stupňů vertikálně). Ty zaručují téměř neměnný obraz i při pohledu ze stran, díky čemuž budou moci současně s vámi sledovat snímky na displeji digiťáku i vaši přátelé.

Nový displej najde své uplatnění jak v digitálních fotoaparátech a videokamerách, tak i v mobilních telefonech či multimediálních přehrávačích, jejichž nejnovější modely umí přehrávat kromě hudby i filmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám