Hlavní obsah

Nadšenec si postavil robota, vypadá jako herečka Scarlett Johanssonová

Novinky, mif
Hong Kong

Někdo sbírá známky, jiní se zase věnují například sportu – každý máme nějaký koníček. Designér Ricky Ma z Hong Kongu propadl robotům, miloval je už od dětství. Proto se v dospělosti rozhodl jednoho svépomocí postavit. Výsledek? Humanoid vypadá jako slavná herečka Scarlett Johanssonová.

Designér si sestrojil robota, který připomíná herečku Scarlett JohanssonovouVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Na robotovi pracoval 42letý tvůrce poslední rok a půl, většinou tak činil na svém balkóně. Žádný levný koníček to ale nebyl, Ricky Ma postupně na výrobu vynaložil 50 000 dolarů, tedy bezmála 1,2 miliónu korun.

Nadšenec se netají tím, že neměl s výrobou robotů prakticky žádné zkušenosti. Prakticky vše se učil za pochodu a u toho ještě musel chodit do práce, aby vydělal na výrobu dostatek peněz.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Designér Ricky Ma se svým výtvorem

Foto: Profimedia.cz

Herečka Scarlett Johanssonová

Kvůli penězům i nezkušenosti mu prý jeho známí stavbu rozmlouvali. „Od většiny lidí jsem slýchával, že jsem hloupý. Prý to stojí moc peněz a ani nevím, jak se to dělá. Celou dobu jsem si ale myslel, že je správné zrealizovat svůj sen,“ uvedl Ricky Ma.

Většina dílů byla vytištěna na 3D tiskárně, skelet robota je pak pokrytý silikonem připomínajícím kůži. I díky paruce a líčení humanoid připomíná herečku Scarlett Johanssonovou. Tvůrce však tvrdí, že to nebylo jeho záměrem a dokud ho na to neupozornili známí, vůbec si prý podobu svého díla s hollywoodskou celebritou nespojoval.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Humanoid má podobu herečky Scarlett Johanssonové

Foto: Bobby Yip, Reuters

Jednotlivé díly vyrobil nadšenec na 3D tiskárně.

Robot Mark I, jak se novinka jmenuje, toho ale zatím příliš moc neumí. Obsluhuje se pomocí připojeného počítače, předříkávat umí napsaný text. Dokáže také hýbat končetinami, jinak se ale nepohybuje.

Ricky Ma se nyní bude snažit své dílo prodat. Chce podle vlastních slov získat dostatek prostředků, aby mohl postavit nějakého dalšího robota. Případnou cenu však zatím neprozradil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám