Hlavní obsah

Čapí hnízdo i lebka se zkříženými hnáty. Mapy.cz se změnily k nepoznání

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz v pátek vypustila do světa novou verzi serveru Mapy.cz. Ta se změnila k nepoznání, z mapy naší republiky tak nově vykukují obrázky Čapího hnízda, medvědů či lebky se zkříženými hnáty. Jde samozřejmě o aprílový vtípek.

Foto: Seznam.cz

Aprílová podoba serveru Mapy.cz

Článek

„Po řadě vašich stížností a nářků jsme zjednodušili naše složité mapové podklady. Konečně si tak můžete v klidu plánovat své výlety v nové obrázkové mapě, která zobrazuje vše podstatné, co náš vykutálený kousek Zeměkoule nabízí,“ snaží se Mapy.cz napálit návštěvníky.

Ti pozornější si ale na první pohled všimnou, že jde o aprílový vtípek, neboť v pravém horním rohu obrazovky červeně září tlačítko „Zavřít apríla“.

Starý čáp, capy cap. Za ním cape čápice. Tady máte dotace.

Díky obrázkům si nicméně lidé mohou prohlédnout typické symboly naší republiky. K Pardubicím tak samozřejmě patří perník, k Boskovicím šicí stroj a k Jižní Moravě láhev červeného vína.

Prakticky všechny obrázky jsou navíc doplněny o vtipné hlášky. U Čapího hnízda se tak lidé dozvědí: „Starý čáp, capy cap. Za ním cape čápice. Tady máte dotace.“ Narážkám neušel ani Pražský hrad, u kterého si připomínáme návštěvu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga: „Hrad sem. Hrad tam. 城堡在这里。城堡那里。“

Další vtipné hlášky naleznete přímo na serveru Mapy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám