Hlavní obsah

Seznam.cz nově nabízí zřízení e-mailové schránky na vlastní doméně

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz si pro své uživatele přichystala užitečnou novinku, od středy si mohou zřídit e-mailovou schránku na vlastní doméně. Například k adrese nejlepsi@hospoda.cz pak budou moci přistupovat pohodlně přes Seznam.cz E-mail. Služba je poskytována zadarmo.

Foto: Novinky

Registrace e-mailu pod vlastní doménou na Seznam.cz E-mailu

Článek

„Lidé tak získávají možnost používat plnohodnotně Seznam.cz E-mail se všemi jeho funkcemi i přístupností s jejich vlastními adresami – a to včetně již dosud platných výhod, jako je datově neomezená schránka či antispamové řešení,“ uvedla produktová manažerka služby Seznam.cz Email Blanka Čárová.

Pro drobné podnikatele, ale například i pro běžné uživatele může být velmi složité si zařídit poštovní schránku na vlastní doméně. „Právě pro tuto skupinu lidí nabízíme jednoduchou cestu, a navíc zdarma. Tato funkce je dostupná pro kohokoliv, neznamená to ale, že nebudeme hlídat, zda adresy nejsou následně zneužívány pro rozesílání nevyžádaných obchodních sdělení či velkých objemů newsletterů,“ řekl David Finger, manažer služby Seznam.cz E-mail.

Jedinou podmínkou k využívání nové služby je nutnost vlastnit nějakou doménu, na které chce uživatel e-mailovou schránku provozovat. „V praxi to znamená, že pokud jste si zaregistrovali u některého doménového registrátora vlastní doménu, můžete si ji v jednoduchém průvodci propojit se svým účtem. Následně si zde můžete vytvořit až deset adres, které máte možnost používat jednoduše přímo v našem rozhraní,“ popsal Finger.

Nastavení zvládnou i méně zkušení

Podle něj by takové nastavení měli zvládnout i méně zkušení uživatelé. „V celém procesu je složitější pouze přesměrování MX záznamu v systému DNS, které je nutné provést u registrátora domény. To může v závislosti na registrátorovi trvat i delší čas,“ doplnil Finger.

Právě tzv. MX záznam obsahuje informace o konkrétních poštovních serverech, které obsluhují e-mailové adresy v konkrétní internetové doméně. To jinými slovy znamená, že právě tato položka přesměruje poštovní schránku na libovolné adrese do Seznam.cz E-mailu.

Registraci e-mailu pod vlastní doménou na Seznam.cz E-mailu je možné provést na adrese mojedomena.seznam.cz. Průvodce nastavením se zobrazí až po přihlášení k již existující poštovní schránce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám