Hlavní obsah

Selfíčka už letos pozabíjela víc lidí než žraloci

Právo, mcm, roš

Znáte lidi, kteří den bez selfíčka zveřejněného na sociální síti považují za ztracený? Tyto autoportréty, pořizované při všech možných i nemožných příležitostech, nicméně mohou být nejen završením dokonalé dovolené, ale skutečným nástrojem zkázy.

Foto: Olivia Harris, Reuters

Selfíčka si pořizují lidé na celém světě. Ilustrační fotka

Článek

Jak spočítal server Mashable, mají selfie už na kontě více obětí, než jich mají na svědomí žraloci. Šedesátišestiletý turista Hideto Ueda je zatím posledním v řadě obětí touhy po selfies.

Když se pokoušel spolu se svým přítelem pořídit si vlastní fotografii, zřítili se oba ze schodiště ve slavném indickém chrámu Tádž Máhal. Ueda byl kvůli ztrátě vědomí odvezen do nemocnice. Tam také zemřel.

Podobných tragických případů je ovšem víc. Například jistá 21letá Moskvanka jen náhodou přežila těžké zranění, když se fotila s pistolí přiloženou k hlavě a zavadila o spoušť.

Uvláčel ho býk

To štěstí neměl v srpnu jeden Španěl ve městě Villaseca de la Sagra, který chtěl mít v pozadí tradiční běh s býky v ulicích. Zvíře jej strhlo na zem a uvláčelo k smrti.

Letošní rok už při pořizování selfie zemřelo celkem dvanáct lidí. To je o polovinu více, než kolik sprovodili ze světa žraloci – jejich ostré zuby mají podle serveru Mashable na svědomí jen osm životů.

Problémy, které kvůli selfíčkám vznikají, už vedly na řadě veřejných míst po celém světě i při různých festivalech k zákazu tyček, s nimiž je možné vlastní záběry pořizovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám