Hlavní obsah

Kuba spustila veřejnou wi-fi, hodina brouzdání stojí 50 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havana

Kubánské úřady na jedné z hlavních havanských tříd zřídily první zóny veřejně přístupného bezdrátového internetového připojení na ostrově. Bílé routery jsou instalovány na budovách podél 23. ulice, jíž Kubánci říkají násep, informovala ve čtvrtek agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kuba spustila veřejnou wi-fiVideo: Reuters

 
Článek

K internetu je od středeční noci možné se připojit u divadla Vedado i v nočních klubech v ulici, která je centrem kulturního a společenského života kubánské metropole. Jde o první krok v naplňování slibu kubánské vlády, že postupně rozvine možnosti takového připojení na ostrově, který dosud z velké části minula internetová revoluce, napsala AP.

Foto: Desmond Boylan, ČTK/AP

Kubánci brouzdali na veřejné wi-fi dlouho do noci.

Desítky lidí ve čtvrtek seděly na schodištích před budovami a brouzdaly po internetu na svých mobilech, tabletech a laptopech. Uživatelé ale musí mít zřízený účet u poskytovatele telekomunikačních služeb, společnosti Etecsa. Služba stojí dva dolary (50 Kč) na hodinu, takže finančně je dostupná jen lidem s vyššími příjmy v soukromém sektoru nebo těm, kteří dostávají peníze od příbuzných v zahraničí.

Jedenatřicetiletý majitel salónu krásy Wilmer Cruz službu označil za „trochu drahou“, ale jinak byl spokojen. „Můžete komunikovat s celým světem. Můžete se dovědět, co se děje ve světě,“ pochvaloval si.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám