Hlavní obsah

Na domovské stránce Seznamu bude nově Asistent

Zajímavý experiment spustila v pondělí společnost Seznam.cz – na domovskou stránku umístila nově Asistenta. Jak už samotný název napovídá, novinka si klade za cíl poradit uživatelům, s čímkoliv budou potřebovat. Asistent je dostupný na nové domovské stránce Seznamu, jež zatím běží v testovacím provozu.

Foto: Seznam.cz

Nová domovská stránka Seznam.cz

Článek

„V rámci tohoto beta testování spustil Seznam.cz i experimentální verzi Asistenta. Počítá s tím, že poběží od 18. května 2015 po dobu asi dvou týdnů. Přístup ke službě bude na pozvání, bude tedy nabídnut vybraným 1 000 uživatelům na testovací domovské stránce,“ uvedl Adam Szabó, produktový manažer společnosti Seznam.cz.

Hledat Asistenta uživatelé mohou v pravém dolním rohu po přihlášení. „Červený boxík, připomínající chatové okno, se smělou hláškou ‚Zařídím vám cokoliv‘ se vybraným uživatelům objeví v pravém dolním rohu stránky po přihlášení,“ konstatoval Szabó.

Foto: Seznam.cz

Ukázka nového Asistenta

Nová služba funguje skutečně jako virtuální asistent, stojí za ní ale skuteční lidé. „Po zadání dotazu je operátor, jehož křestní jméno je v Asistentovi viditelné, připraven zařídit pro uživatele první poslední. Vyhledá odpovědi na nejrůznější otázky, objedná nákup potravin nebo třeba zamluví wellness hotel v Krkonoších,“ podotkl produktový manažer společnosti Seznam.cz.

Podle něj čeká Asistenta ještě řada úprav. „Rozhodně se nejedná o finální návrh podoby fungování služby, ale o experiment, jenž má sloužit pro získání zpětné vazby, která je v této fázi pro produktový tým tím nejzásadnějším,“ uzavřel Szabó.

Nová domovská stránka v testovacím provozu

Domovskou stránku Seznam.cz denně navštíví v průměru 2,7 miliónu lidí. Testovací verzi může vyzkoušet každý z nich, stačí přepnout tlačítko v patičce stránky (volba v levé části na konci stránky).

Zatím je k dispozici verze s odlehčenějším designem, novým fontem, širším layoutem a nepodtrhanými odkazy. Domovská stránka byla vylepšena také po technické stránce, další úpravy navíc budou v testovací verzi přibývat v průběhu celého roku.

Foto: Seznam.cz

Nová domovská stránka Seznam.cz

„Vzhledem k tomu, kolik lidí denně přichází na domovskou stránku Seznam.cz, víme, že jakoukoliv její změnu musíme dělat postupnou evolucí. Každý, koho zajímá, co se chystáme nasadit do ostrého provozu, se může přihlásit na beta verzi naší domovské stránky a ladit s námi nejnavštěvovanější stránku českého internetu,“ uvedl již dříve Marek Vacek, produktový manažer, který má domovskou stránku Seznam.cz na starosti.

Při prvním zobrazení testovacího webu se Asistent na druhé straně ohlásí sám, třeba tímto způsobem: „Vítejte v Asistentovi. Když potřebujete objednat jídlo, zarezervovat lístky, zajistit psí hotel nebo cokoli jiného, stačí to sem napsat.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám