Hlavní obsah

Populární Grooveshark končí

Po čtyřech letech právních tahanic a sporů o autorská práva končí populární internetová služba pro streamování hudby Grooveshark. Ukončit provoz se rozhodli samotní tvůrci, kteří zároveň uvedli, že pohřbení služby je součástí dohody s velkými nahrávacími společnostmi.

Foto: repro grooveshark.com

Takto vypadala úvodní stránka služby grooveshark.com

Článek

Na internetových stránkách grooveshark.com je tak od čtvrtka zobrazena pouze omluva tvůrců služby. "I přes nejlepší záměry jsme se dopustili velmi vážných chyb. Nedokázali jsme pro většinu hudby ve službě zajistit licence od držitelů práv. To bylo špatné. Omlouváme se. Bezvýhradně," stojí v prohlášení.

Foto: repro grooveshark.com

Na stránkách služby je zveřejněna aktuálně už jen omluva tvůrců

Služba umožňovala uživatelům nahrát na web své hudební soubory, které pak bylo možné dále přes internet poslouchat. Uživatelé si mohli sestavovat vlastní seznamy hudby a systém jim pak na základě přehrávaných písní doporučoval nové.

Grooveshark se dlouho snažil přimět nahrávací studia k dohodě, která by jeho činnost legalizovala. Kvůli sporům o práva pak společnosti jako Facebook, Google či Apple odstranily aplikaci služby ze svých obchodních a programových portálů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám