Hlavní obsah

Akční kamera pro psy a kočky překvapí cenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V březnu představila společnost Xiaomi svou první akční kameru Yi. Ta se nyní objevila v nabídce evropských obchodů. V Česku za ní zájemci zaplatí 2544 Kč. Novinka sází především na širokou škálu volitelného příslušenství, díky kterému ji mohou používat i psy a kočky.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Yi

Článek

Novinka se svým vzhledem a také výbavou velmi podobá třetí generaci populární kamery GoPro HD Hero. Ta se přitom v tuzemských obchodech prodává za výrazně vyšší cenovku. Podle Zboží.cz ceny startují na 7969 Kč.

Příznivá cena, pohybující se těsně nad hranicí dvou a půl tisíc korun, je tak jasnou výhodou čínského modelu Xiaomi Yi. Za tuto cenu přístroj nabízí senzor Sony Exmor R a procesor Ambarella A7LS. Díky těmto dvěma čipům je novinka schopna pořizovat videa ve Full HD (1080p) při 60 snímcích za vteřinu.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Yi

Při natáčení na nižší rozlišení si zvládne kamerka poradit i s režimem slow motion, obraz má však pak rozlišení pouze 480p. Při tradičním HD rozlišení (720p) pak Xiaomi Yi zvládá natáčet až 120 snímků za sekundu. Zároveň je také možné pořizovat fotografie v rozlišení 16 MPx.

Objektiv je širokoúhlý (155°) a zvládá světelnost až f/2.8. Pořízené fotografie nebo videa je možné ukládat na paměťové karty, 16GB model je dokonce součástí balení.

Foto: archív výrobce

GoPro HD Hero 3

Pro srovnání – GoPro HD Hero 3 dokáže také pořizovat záznam ve Full HD při 60 snímcích za vteřinu. Nechybí ani podpora standardu WVGA (480p, 120 snímků za vteřinu). Objektiv třetí generace této akční kamery nabízí světelnost f/2.8.

Výrobce dodává ke kameře HD Hero 3 také odolné pouzdro, díky němuž je možné se s novinkou klidně i potápět. Prakticky totožné je také součástí balení nového modelu Xiaomi Yi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám