Hlavní obsah

Seznam.cz a Zavadil zakládají novou společnost

Na projektu Sleduj divadlo, za kterým stojí Martin Zavadil, se bude podílet i společnost Seznam.cz. Ta společně se Zavadilem zakládá novou společnost Sleduj divadlo, s. r. o., ve které bude mít česká internetová jednička 30procentní podíl.

Foto: repro sledujdivadlo.cz

Internetové stránky projektu Sleduj Divadlo

Článek

Nově vzniklá společnost bude pokračovat v Zavadilově snažení. Bude tedy pokračovat v natáčení záznamů z divadelních představení, které bude následně nabízet na internetu k přehrání nebo stažení.

„Naším hlavním zájmem je mít kvalitní a unikátní obsah. Máme v plánu postupně rozšiřovat množství představení, která je možné si na stránkách Sledujdivadlo.cz stáhnout či přehrát. Služba však nemá nahradit zážitek z živého umění v divadle. Naopak. Víme, že se řada diváků ráda podívá na záznam představení, které viděla naživo,“ uvedl Marek Nový, Business development manager ve společnosti Seznam.cz, který má začínající projekt na starost.

Podle něj je nový projekt přínosný i pro divadelní soubory. „Z velké části umožňujeme zhlédnout hry, které se již v divadlech nehrají. Divadelní soubory mají možnost se takto představit novým divákům, jež by jinak neoslovily. Během prvních měsíců tak vlastně půjde o první projekt, kde našim uživatelům nabídneme možnost stáhnout či zhlédnout placený obsah dle vlastní volby,“ doplnil Nový.

Počítá se s expanzí do zahraničí

„V současné době je projekt v testovací fázi se třemi záznamy ze třech různých divadel. Vstup společnosti Seznam.cz umožní rychlé navýšení počtu natočených představení v partnerských divadlech a v budoucnu i expanzi do zahraničí. Aktuálně se soustředíme na prohloubení spolupráce s dalšími divadelními scénami a rozšíření počtu nabízených záznamů. Začátkem května přidáme na web záznam jedinečného představení Žítkovské bohyně a další zajímavé inscenace budou postupně následovat,“ uvádí Martin Zavadil, autor projektu Sleduj divadlo.

V průběhu léta dostane projekt nové webové stránky, během prvního roku by pak měla být dostupná širší nabídka divadelních představení. Už nyní jsou na stránkách k dispozici Rychlé šípy, Pestré vrstvy či Doktor Faustus. Lidé si aktuálně mohou vybrat, zda chtějí dílo zhlédnout na internetu, stáhnout si je do počítače, či je získat na DVD.

Může se hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám